A Gundel étterem nyerte el a Miniszterelnökség hivatalos eseményeinek gasztronómiai kiszolgálására, valamint a dolgozók számára munkahelyi étkeztetés biztosítására kiírt pályázatot.
A Várgondokság Közhasznú Nonprofit Kft. által kiírt pályázatot a Gundel étterem nyerte meg – erősítette meg a turizmus.com értesülését a Gundel étterem marketing- és kommunikációs igazgatója, Angelus Barbara.
A Budai Várban, a Karmelita Épületegyüttesben 2019 januárjától a Gundel étterem bérli a konyhát és a kiszolgálótereket. A Gundel által üzemeltetett menza biztosítja majd az ott dolgozók étkezését. (Hírek szerint egy adag babgulyás például 300 forintba kerül.)
Meggyőződésünk, hogy az előttünk álló új feladatunkat is a tőlünk megszokott színvonalon fogjuk teljesíteni a hétköznapokon és a protokolláris rendezvényeken is – közölte Angelus Barbara.
(A fotó illusztráció, nem a Gundel konyháját ábrázolja, és nem babgulyást főznek.)
A SALT Budapest alapvető filozófiája a hagyományos magyar konyha újragondolása. Tóth Szilárd séf és csapata olyan régi recepteket és technikákat elevenít fel, amelyek évtizedekkel, sőt évszázadokkal ezelőtt jellemezték a magyar vidéki konyhát.
A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség és az ukrán hatóságok tájékoztatása alapján az elmúlt két hónapban sem csökkent az ukrán energia-infrastruktúrát ért támadások száma. A támadások közvetlenül nem érintik az ukrajnai atomerőművek nukleáris biztonságát, azonban megzavarhatják működésüket.