Itt találod az összes cikket a „Egyéb” témában!
A klímaváltozás nem csak azt eredményezi, hogy kutya meleg van nyáron, hanem szervesen összefügg a mezőgazdaságunkkal vagy éppen a kedvenc édességeinkkel. A jelekről, az irányokról, a társadalmi rugalmasságról Nagy Balázs geográfust, az ELTE egyetemi docensét kérdeztük.
Ritka együttállás, amikor a gyorsétel tesz naggyá egy még kevésbé népszerű fogást: a rámen pont így járt. Ahhoz, hogy az egész világon elismertté váljon, előbb egy börtönviselt zseni kellett, aki feltalálta az instant levest.
Van néhány olyan növény, ami összefonódott az emberi kultúrával. A füge pont ilyen: ősi, ízletes gyümölcs, amelyet már az ókorban is nagyra értékeltek.
Egyik nap még a virágokat sütögettük sörtésztában, másnap meg tele hűtő zöld és sárga terméssel.
Kevesen dolgoznak odahaza normálisan megélezett késsel. Van, aki tart tőle, van, aki még sosem tapasztalhatta meg, milyen az, ha vág az acél.
Ahhoz, hogy a nyári sörünk igazán frissítő legyen, a komló adta aromák elengedhetetlenek. Ez a növény azonban nem csak a kedvenc alkoholos italunk fűszere – ennél sokkal izgalmasabb.
A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.
Avagy így tisztítsuk a vágódeszkánkat.
A japán késeket filmek, könyvek és legendák táplálta misztikum lengi körül. A valóság viszont szerethetőbb a meséknél.
Most már egyenes út vezet a nyárba, azaz itt a kerti partik szezonja, amelynek közkedvelt főszereplői a szabad tűzön sütött, grillezett ételek.
Szerencse, hogy csak a főzés végén kell az ételhez adni, így megkérdezhetjük a vendégeinket, milyen génkészlettel rendelkeznek.
1 kg mézért körülbelül 18 ezer kilométert kell repülniük, ami annyi, mintha Budapestről Új-Zéland fővárosába, Wellingtonba utaznánk.
Március 20-án a termőföld állapotára és fontosságára szeretnék felhívni a közvélemény figyelmét.
Európában még sosem volt ilyen kutya, Nóra kiválasztott egy menhelyen élő kutyát, GoFree-t, majd a NEO és egy külföldi kiképző segítségével kiképezte ő maga gluténjelzőnek a kislánya mellé.
Az elmúlt években nemcsak a generációváltás okozott kihívásokat a munkaerőpiacon, a járványhatás is felforgatta az eddigi munkakultúrát. Nemcsak tudatosabbak lettünk, de kevesebbet is fogyasztunk. Ez pedig új szemléletet teremtett: a munkavállalók ma már elutasítják a klasszikus sémákat, és új módszerekre, motiváló, fenntartható munkakörnyezetre vágynak.
A pizzafutár 31 éve látja el finomságokkal egy indianai kisváros lakóit. A közösség most egy autóval mondott köszönetet.
18 éves korára a fiatalok többsége előtt jókora elváráshalom tornyosul, és ezek közül még a könnyebben teljesíthetőek közé tartozik a minél fényesebb eredmény a matek- vagy történelemérettségin. Kimondatlan elvárás ugyanis, hogy ekkorra már minden valamire való diák pontosan tudja, mivel is szeretne foglalkozni a következő negyven évben, illetve ehhez pontosan milyen további képzésre van szüksége. De tényleg ilyen egyszerű lenne mindez? Aligha.
A bőr védőrétegünk, tükrözi belsőnket, testi és lelki folyamataink megjelennek rajta, mint egy festővásznon. Kamaszkortól kezdve a felnőtté válással, átalakulással járó bőrhibák nemtől függetlenül megkeserítheti a lányokból nőkké, fiúkból férfiakká váló fiatalok mindennapjait, miközben a szociális kapcsolataik meghatározóbbak, mint azelőtt.
Legyen neki könnyű a föld.
Húsa szálkamentes, kiváló minőségű.
Gasztronómiai szakíró volt, a Vendéglátás magazin egykori főszerkesztője.
70 éves volt.
Március első napjaiban Töltött Hold Gasztrovíkend.
Gabko megint aranyérmes lett.
32 borásznő, 32 borászat, 12 borvidék, 104 bor.
Egri bor most.
A Kárpát-medence 50 legjobb borásza.
Február 23-án.
235 borászat több mint 1000 bora közül választhatnak.
Kiemelt szerep jut a gombáknak.
Tokaj másik arca.
Furmint Február 2019.
Az egészt kontinenst képviseli a Washoku World Challenge versenyen!
A nélkülözők asztalára.
Hagyománnyá és megkerülhetetlen tényezővé vált.
Fiesta de Vino első magyarországi spanyol kóstolónap.
Télen is nagyon hangulatos Etyek.
A balatonszemesi Kistücsök étterem séfje képviseli Magyarországot.
Szenzáció! Magyar pastry chef a legnagyobbak között!
350 embernek készítettek meleg ételt.
Hosszú az út a legelőtől a tányérig.
Sánta Zoltán posztumusz kitüntetést kapott.
Gratulálunk!
Sok apró mozzanatból épül fel egy olyan sikertörténet, mint amilyen a Bortársaságé.
Csaknem ezer vendéglátóhelyet jártak végig.
A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti.
Tökéletesen illenek ehhez a bortípushoz.
Etyeken mindig történik valami.
Egyre kevesebbet iszunk.
Már 20 éves.
Mert Libadalom lesz a Gasztrosétányon.
Illusztris társaság.
A legfrissebb bor és a legfiatalabb képzőművész találkozása.
Bormedence.
A piacozás egyre népszerűbb a fiatalabb korosztályban is.
Rögtön díjat is kapott érte.
A The Best Chef Awards viszonylag új gasztroranglista.
A Gasztrohegy nem csupán egy programsorozat, hanem hitvallás is.
Tizenegy szakembert jelöltek.
Kiemelkedő tevékenységért.
160 éves a Gerbeaud cukrászda.
Kukorékol a halkakas.
Requiescat in pace.
A Budapest Borfesztivál és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat összefogása.
Megvannak a kategóriagyőztesek is.
Franc&Franc nemzetközi fórum és kóstolónap 2018.
Első alkalommal osztották ki a díjat.
Sziszeg a toll, csilingel a pénztárgép.
Nemzetközi szinten is kuriózumnak számít.
A piknik összeért a szürettel.
Ez az egyik legdinamikusabban fejlődő magyarországi régió.
Két hónappal hosszabb a nyár.
Kenyérlelke fesztivál 2018.
Ez nem túlzás, ez tényleg az, aminek látszik!
Ez lesz a tizedik.
Augusztus 18. és 20. között.
Vino Kóstoló Ünnep.
Folytatódik Gabko chiliforradalma.
Magyarország cukormentes tortája is.
57-re emelkedett a cég nemzetközi szakmai versenyeken elért elismeréseinek száma.
Bor, piknik, Mátra.
Az egyik legjobb magyar vörösbor.
Magyar-horvát kulináris kalandok.
Átadták a Bock pincészet szőlőmagtabletta-gyártó üzemét Villányban.
A vállalható helyek száma szaporodni kezdett.
Nem riasztottak a közeledő jégesőről.
A Balatoni KÖR új kiadványának üzenete.
2018. június 23-a az aktív kikapcsolódásé a Villányi borvidéken.
Hetven kiállítóval és csaknem nyolcvan programmal készülnek.
Elkezdődött a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntője.
Central European Beer Awards 2018.
Pohner Ádám Bíró-késekkel indul a Bocuse d’Or Europe séfviadalra.
19 tételben mutattak ki növényvédőszer-maradványokat.
Vidd el sörözni a fatert!
Sándor Tamás húsz-harminc magyarországi sajtmanufaktúra termékeit tudja biztonsággal ajánlani.
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa egyhangúlag döntött.
Megjelent a 2018-as Balatoni Gasztrotérkép.
5-10 kilométeres körzetben találhatunk hozzánk közel eső nyárnyitó rendezvényt a tóparton.
Azoknak, akik inkább a csendesebb, családias hangulatú kis fesztiválokat részesítik előnyben.
Nemzetközi sztárséfek, a hazai gasztronómia legjobb éttermei, és pezsgő minden mennyiségben.
Az év fagylaltját a kézműves termékek közül választották.
Nagynevű séfek.
Jamie Cullum is fellép a fesztiválon.
24. Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Rosé, Pezsgő, Liget.
A kertben és a teáscsészémben egyszerre nyílik a gyöngyvirág.
A 20 százalékos tejfölök majdnem felét kifogásolták.
Elindult az országjáró Street Food Konvoj.
Szekszárdi Nyitott Pincék május 18–21.
A borvidék valódi arca.
Ha szereted a tállyai bort, ezt neked találták ki!
A Jövő Borásza és a Borászok Barátja is.
Elindult a visszaszámlálás.
Best of Budapest & Hungary Díjkiosztó Gálaest.
Nagy Badacsony kóstolón szombaton a budapesti New York Palotában.
Meglepetés!
Magyarország borvidékei bemutatkoznak a nemzetközi szakmai közönségnek.
Csokinyuszit, sonkát és kalácsot ellenőriztek.
Mire érdemes odafigyelnünk a vásárlásnál?
Már másodszor.
Tavaly Pöttyös Panni tortájuk lett az év cukormentes tortája.
Ezek a legjobb boros helyek az országban.
Az etikusság csak hab a tortán.
Áprilisban derül ki, ki lesz a győztes.
Fiatal tehetségeket támogatnak, az ő elhivatottságukba, energiájukba, szenvedélyükbe fektetnek be.
Aszalt gyümölcsös-diós vekni szuperzöld salátával.
Szabó Edittel a gyengébb nemről. Gyengébb? Nem!
Sétálókóstoló a balatonfüredi Nem Kacsa étteremben.
Laposa Zsófi: Felpezsdítettük a szakmát.
Juhtúróval és mustárral.
1991-ben elsőként lett az Év Bortermelője.
Egyetlen nő volt a jelöltek között.
Pop-up lecsóbüfé a Rákóczi térnél.
Véglegesítették az 50 jelölt nevét.
Hazai mikropörkölők és jól ismert márkák a kávésok között.
Ezek után meggondoljuk a házhoz szállítást.
Ilyen még nem volt.
A Dining Guide szerint.
Mintegy kétszáz kiállító csaknem ezer borából választhatnak a látogatók.
A hat legjobb.
A szervezők tíz kategóriában keresték Az Év Agráremberét.
Széll Tamás zsűrielnök lesz Torinóban.
Az izgalmas piacozáson kívül fény derült az eddig titokban tartott zöldségalapanyagokra is.
2018. március 2-án a Corinthia Hotel báltermében.
Február 9-11-én a Töltött Hold Gasztrovíkenden a világkonyhákon lesz a hangsúly
6 SVÉTterem, 12 étel, 1 világnézet – stílusos vidéki vendéglátás.
Disznóvágás a Jászságban.
A legalapvetőbb élelmiszerbiztonsági és higiéniai követelmények sem teljesültek.
Várhatóan közel 100 kiállító legalább 150 prémium borát kóstolhatjuk meg.
Liofilizált feketeribizli kékáfonyás joghurttal és fehércsokoládéval drazsírozva.
Életmentőnek bizonyulhat egy éhhalállal fenyegető hétköznap estén.
Ilyen még nem volt.
A konyha a terroár művészete, ezért fontos a jó minőségű helyi alapanyag.
A 2018-as jelöltekre február 12-ig lehet szavazni.
Csikós Júlia receptje, amit otthon tényleg meg lehet főzni.
Munkásságát a második és a harmadik generáció viszi tovább.
Borjog és Bormarketing Konferencia 2018.
Strudel Hugó színre lép.
Elég a Páva utca 17-ig elmenni, ha a szakácskönyvek krémje között akarunk böngészni.
Chilinagyhatalom lettünk.
Jónak lenni jó!
Díjat osztottak még termelő, kereskedő, vendéglátó, szakíró és oktató kategóriában.
Először nyert borász a Mátrai borvidékről.
Megválasztották az idei év alapanyagait.
A Magyar Konyha egykori főszerkesztője.
Megjelent a Gusto őszi-téli száma.
Az erdő fogyasztható növényei és állatai inspirálták a High Note SkyBart.
Bohém gasztrobuli a Hold utcai piacon.
A diófán nemcsak nyaralni, telelni is lehet.
Mert a gyerekotthonok lakói másképp nem nagyon jutnak ilyen élményekhez.
Csigabiga gyere ki.
Itt kezdődik a borkultúra.
Békebeli hangulat és retró.
A Sajtmesterek Nemzetközi Céhe megalapította a Magyar Páholyt.
Szarvas, sütőtök és erdei gomba.
150 kg lejárt, nem nyomon követhető élelmiszert vontak ki a forgalomból.
Nagyon fura, de ugyanakkor nagyon felemelő pillanat volt.
Olyan erős, hogy a vezetőség megtiltotta a pizza forgalmazását.
Két mázsa illegálisan forgalmazott parlagfű tabletta.
Természethű sétálókóstoló a Millenárison.
Az '56-os forradalom emlékére.
Van azonban egy másik fele is a Szepsy-sztorinak.
Ismerjük meg az igazi badacsonyi olaszrizlinget!
Vörösborfesztivál.
2006-ban volt az első (szűz) szüret, azóta böki sokak szemét.
Fiataloktól nem csak fiatal borok.
Szeptember utolsó hétvégéjén a boré és a jazzé a főszerep.
Gratulálunk!
Szüreti Nyitott Pincék. Fókuszban a zene és a bor.
Új típusú, gyógynövényeket is tartalmazó étrendkiegészítő termékcsaládot fejlesztenek.
Hatalmas az elégedetlenség a kunsági borvidéken.
Van néhány fontos alapszabálya.
Okos virág.
Magyarországon is forgalomba kerülhetett.
A Koch borászat és a Tekeresvölgyi Birtok is kategóriagyőztes.
Pizza.Kávé.Világbéke
Az egyre testesebb borokat egyre sűrűbb és mélyebb belső konfliktusok követik.
Péntektől vasárnapig a Bazilika előtt.
A versenyhelyzetet állítólag az albán pékségek rontják.
"180 ezres fizetéséből nem nagyon fognak az emberek eljárni vendéglátóhelyekre."
Hétvégén zajlott a fagyisok világbajnoksága.
Ezt a kisfilmet érdemes megnézni.
Hosszú az út a lábastól a nemzetközi sikerig.
Haluskafesztivál.
Délvidéki magyar termék soha nem ért el ilyen eredményt.
Videó csak erős idegzetűeknek.
Vad szilvadzsungelek.
Elmondom, hol érdemes indítani a napot jutányos áron.
A londoni Great Taste Award versenyen leleplezték a TOP 50 FOODS terméket.
Hamvas Béla hülyeségeket ír a borról.
Pacaldráma négy felvonásban Cserna-Szabó Andrással.
Magyarország legnagyobb borszakmai rendezvénye.
Boron és bazalton túl.
Az elmúlt 10 év legérdekesebb tételei.
Milyen lesz az idei Színes Város Budapest Fesztivál?
Minden lépés érték.
Ez már a huszadik.
Lesz gasztronómiai és borturisztikai mesterközpont is.
„Nyári feltöltődés? Tölts fel másokat is!"
Pénz van rá.
Miért nem ilyen minden bor?
Tökmagolaj még nem ért el ilyen eredményt a Great Taste Awards történetében.
A Borkalauz azt mondta: Tiffán Ede a legnagyobb, a legkomolyabb, a legmeghatározóbb.
Nem vehet részt a Balatonfüredi Borheteken.
A Tisza menti éttermeket ellenőrizték.
A dunaharaszti Karl Zsolt különdíjat kapott.
Éves szinten mintegy egymilliárd forintos bevételt jelent a turizmus és a termékekhez kapcsolódó üzletág együttesen.
Már 39 nemzetközi díjjal büszkélkedhet a magyar csokoládémanufaktúra.
Ezeket a helyeket messze kerüljék el.
Két aranycsillag.
Gazda versus Kling. Ketten egy borról.
Azt tudta, hogy alkohol is van benne?
Az északi part leghangulatosabb borfesztiválja.
Itt az ország legvidámabb és legszínesebb borfesztiválja.
Gömbkilátós logóval.
HUNGAstRY.
A cél: ifjú tehetségek felkutatása.
A felkészülést megkezdték. Vigyázat, vicces!
A környezettudatosság szellemében.
Ingyenes és környezetbarát.
Lesz Borbarát találkozó is.
Ezek az ország legértékesebb szőlőterületei.
Harminc helyszínen száz pincészet várja.
Idén a budapestieket szeretnék megszólítani.
Szombaton van a Balaton napja.
Fontos díjat kapott a mesterszakács.
Emlékezetes ünnepséggel idézte fel az eddigi sikereket.
ChardonnÉJ Etyeken.
Hungarian Dessert Book.
Fiáth Attila exkluzív mesterkurzust tart.
Kettőt is.
Ismét egy fergeteges hétvége közeleg.
Gyászol a borvilág.
Például most, a Hárslevelűk Éjszakáján.
Ja, van élet az infralámpás hekken túl.
Mankó azoknak, akik hasonlóan elveszettnek érzik magukat.
Az elismerést Gari Cappelli idegenforgalmi miniszter adta át.
A versenybe jutásért kilenc étterem szakácsait győzte le.
A gasztroruletten itt csak nyerni lehet.
Ébredező teakultúra.
Liszkay Mihály különös figurája a magyar boros szcénának.
Az ország egyik legnagyobb boros eseménye.
Egy jó hellyel gazdagodott Balatonfüred.
Angyalok és bortündérek földjén.
A Recas-borok nagykövetként sokfelé megfordult.
Új fejlemény az ügyben.
Hisztéria és Kócos Kajszi.
3293 üveg bor, 20 különböző tétel.
Enni kell, amíg lehet, amikor nem lehet, akkor élni sem lehet.
Reméljük, nemcsak kérdések, hanem válaszok is lesznek.
Gyertya ég és pohár sör van kitéve Megyesi Gusztáv emlékére.
Boldog születésnapot, Béla bácsi!
A megújult Gusto december elején megjelenő számában Zirig Árpád a zebegényi Natura Hill étteremről írt. Íme egy kis ízelítő belőle:
Váncsa István
Etyek mindig naprakész. Most sem okoz csalódást. Érdemes kimenni.
Az Üzletem.hu összefoglalója.
Ruprecht Lászlóval, a Stílusos Vidéki Éttermiség elnökével beszélgettünk egyebek között arról, miért érdemes ellátogatni szeptember 14-15-én Tatára, a SVÉT legnagyobb rendezvényére.
Egy új atomerőművi blokk építése számokban: