Egyéb

Itt találod az összes cikket a „Egyéb” témában!

A vízpartok vonzották a legtöbb turistát

A vízpartok vonzották a legtöbb turistát

Az eredményekhez nagyban hozzátett a vidéki desztinációk forgalmának erősödése is.
2024. 07. 09., 08:00
Főtt kukorica sem jut majd az izzadós nyarakon?

A klímaváltozás nem csak azt eredményezi, hogy kutya meleg van nyáron, hanem szervesen összefügg a mezőgazdaságunkkal vagy éppen a kedvenc édességeinkkel. A jelekről, az irányokról, a társadalmi rugalmasságról Nagy Balázs geográfust, az ELTE egyetemi docensét kérdeztük.

2024. 07. 05., 10:24
Börtönből indult a leveskirály

Ritka együttállás, amikor a gyorsétel tesz naggyá egy még kevésbé népszerű fogást: a rámen pont így járt. Ahhoz, hogy az egész világon elismertté váljon, előbb egy börtönviselt zseni kellett, aki feltalálta az instant levest.

2024. 07. 03., 07:40
Kezdődik a fügeszezon!

Van néhány olyan növény, ami összefonódott az emberi kultúrával. A füge pont ilyen: ősi, ízletes gyümölcs, amelyet már az ókorban is nagyra értékeltek.

2024. 06. 26., 12:00
5+1 ok, miért legyen éles a késünk

Kevesen dolgoznak odahaza normálisan megélezett késsel. Van, aki tart tőle, van, aki még sosem tapasztalhatta meg, milyen az, ha vág az acél.

2024. 06. 22., 12:30
Miért kell komló a sörbe?

Ahhoz, hogy a nyári sörünk igazán frissítő legyen, a komló adta aromák elengedhetetlenek. Ez a növény azonban nem csak a kedvenc alkoholos italunk fűszere – ennél sokkal izgalmasabb.

2024. 06. 16., 11:00
A sószórás is lehet luxus

A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.

2024. 05. 17., 10:00
Két jó kés elég lehet egy életre

A japán késeket filmek, könyvek és legendák táplálta misztikum lengi körül. A valóság viszont szerethetőbb a meséknél.

2024. 03. 19., 14:05
Bajban a magyar termőtalaj

Március 20-án a termőföld állapotára és fontosságára szeretnék felhívni a közvélemény figyelmét.

2022. 04. 27., 19:24
Egy anyuka zseniális ötlete: a gluténjelző kutya

Európában még sosem volt ilyen kutya, Nóra kiválasztott egy menhelyen élő kutyát, GoFree-t, majd a NEO és egy külföldi kiképző segítségével kiképezte ő maga gluténjelzőnek a kislánya mellé.

2021. 12. 27., 13:31

Az elmúlt években nemcsak a generációváltás okozott kihívásokat a munkaerőpiacon, a járványhatás is felforgatta az eddigi munkakultúrát. Nemcsak tudatosabbak lettünk, de kevesebbet is fogyasztunk. Ez pedig új szemléletet teremtett: a munkavállalók ma már elutasítják a klasszikus sémákat, és új módszerekre, motiváló, fenntartható munkakörnyezetre vágynak.

2021. 11. 29., 13:29

18 éves korára a fiatalok többsége előtt jókora elváráshalom tornyosul, és ezek közül még a könnyebben teljesíthetőek közé tartozik a minél fényesebb eredmény a matek- vagy történelemérettségin. Kimondatlan elvárás ugyanis, hogy ekkorra már minden valamire való diák pontosan tudja, mivel is szeretne foglalkozni a következő negyven évben, illetve ehhez pontosan milyen további képzésre van szüksége. De tényleg ilyen egyszerű lenne mindez? Aligha.

2021. 11. 27., 13:23

A bőr védőrétegünk, tükrözi belsőnket, testi és lelki folyamataink megjelennek rajta, mint egy festővásznon. Kamaszkortól kezdve a felnőtté válással, átalakulással járó bőrhibák nemtől függetlenül megkeserítheti a lányokból nőkké, fiúkból férfiakká váló fiatalok mindennapjait, miközben a szociális kapcsolataik meghatározóbbak, mint azelőtt.

2019. 08. 27., 19:47

Gasztronómiai szakíró volt, a Vendéglátás magazin egykori főszerkesztője.

2018. 06. 29., 15:28

Átadták a Bock pincészet szőlőmagtabletta-gyártó üzemét Villányban.

2018. 05. 01., 15:44

A kertben és a teáscsészémben egyszerre nyílik a gyöngyvirág.

2017. 11. 21., 10:03

Az erdő fogyasztható növényei és állatai inspirálták a High Note SkyBart.

2017. 09. 15., 14:55

Az egyre testesebb borokat egyre sűrűbb és mélyebb belső konfliktusok követik.

2016. 11. 24., 18:07

A megújult Gusto december elején megjelenő számában Zirig Árpád a zebegényi Natura Hill étteremről írt. Íme egy kis ízelítő belőle:

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

  Rovathírek: GUSTO

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL