Buborékláz

Itt találod az összes cikket a „Buborékláz” témában!

Kárásztelek, Sauska és Kreinbacher sikerek a pezsgővilágbajnokságon

Kárásztelek, Sauska és Kreinbacher sikerek a pezsgővilágbajnokságon

A CSWWC idei, kilencedik kiadására rekordszámú, szám szerint 21 országból érkezett be közel ezer tétel. A 11 napig tartó értékelési folyamat során 147 tétel kapott arany és 249 pezsgő ezüstérmet.
2022. 08. 25., 15:21
140 éves Magyarország legrégebbi pezsgőgyára

Több mint egymilliárd palack pezsgő! Ennyi a mérlege 140 évnek, vagyis ennyi különlegességet készített alapítása, azaz 1882. augusztus 1. óta a mai Magyarország legrégebbi és így legnagyobb hagyományokkal rendelkező pezsgőt készítő vállalata.

2022. 07. 10., 13:34
Sikeres pezsgőfajták a világban

A 2022-es konferencián sem lesz ok panaszra, amikor is a világ legsikeresebb pezsgőfajtáit járják majd körbe a szervezők.

2022. 04. 02., 20:12
A hét bora most egy bio champagne

Amikor 1847-ben Arany János Toldija pályadíjat nyer a Kisfaludy Társaság pályázatán, Champagne-ban már lerakták a Bérêche pezsgészet alapjait, amely 175 éve a család tulajdona.

2022. 02. 03., 14:30
A világ legjobb proseccója rózsaszín

Bár Észak-Olaszországban régóta készítenek rózsaszín pezsgőt, azt nem lehetett proseccónak nevezni még akkor sem, ha a kijelölt területről érkezett. Ezt a helyzetet rendezte a bizottság, és 2021-től megnyitotta az utat a rozé proseccók világhódítása előtt.

2021. 12. 30., 12:46
Ezekkel a pezsgőkkel búcsúzunk 2021-től

Egy csokorba szedtük az utóbbi idők legszebb pezsgőélményeit. Három champagne és három magyar pezsgő a kedvencünk, mi ezekkel búcsúzunk 2021-től egy szebb, vírusmentes jövő reményében.

2021. 11. 15., 16:15
Rég volt már ekkora pezsgőélményünk

Amikor Roger Pouillon 1947-ben megalapította a pincészetet, leginkább a környező pezsgőházak számára termelt szőlőt. A következő generációk tökéletesítették a pincészetet.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

  Rovathírek: GUSTO

A mintegy 300 háztartás részvételével lezajlott mérés eredményei szerint fejenként 25,2 kg élelmiszert dobunk feleslegesen a szemétbe évente, a leggyakrabban elpazarolt élelmiszerek toplistáját pedig továbbra is az ételmaradékok vezetik.

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL