Buborékláz

Itt találod az összes cikket a „Buborékláz” témában!

Aranyérmes a Sauska Brut a világ legrangosabb pezsgőversenyén

Aranyérmes a Sauska Brut a világ legrangosabb pezsgőversenyén

Hozzáteszem, egyedüli magyarként, ugyanis a mezőny többi hazai szereplője (Hungaria, Kreinbacher és Szenpéteri borpince) ezüstérmek boldog birtokosaként állhatott a dobogó második fokán.
2024. 04. 04., 19:42
 Ez a pezsgő még a kutyának is kell

Esküdt ellensége vagyok minden gyerekkel vagy kutyával nyomuló lájkvadász posztnak, de ezúttal Momó tényleg a kóstolás főszereplőjévé vált.

2024. 03. 12., 20:07
Ezektől a pezsgőktől lepadlóztunk

Ez itt egy előzetes. Nem mozié, hanem egy portréé. Az idén 30 éves etyeki Hernyák birtokról szól majd a sztori. Hernyák Laciról, Hernyák Tomiról, meg Valiról. Na meg az Etyeki Pezsgőről.

2023. 09. 19., 11:19
Újabb magyar sikerek a Pezsgővilágbajnokságon

A jubileumi, 10. Világbajnokságra közel 1000 tételt küldtek a világ 19 országából, amit 11 napon keresztül bírált a 3 zsűritag: Tom Stevenson, Essi Avellan MW és Márkus György.

2023. 06. 23., 22:02
Ritka jó spanyol pezsgőre bukkantunk

Előszeretettel vadászunk a Lidlben és az Aldiban szuper ár-érték arányú borokra, pezsgőkre, és többször van sikerélményünk, mint nem.

2022. 08. 25., 15:21
140 éves Magyarország legrégebbi pezsgőgyára

Több mint egymilliárd palack pezsgő! Ennyi a mérlege 140 évnek, vagyis ennyi különlegességet készített alapítása, azaz 1882. augusztus 1. óta a mai Magyarország legrégebbi és így legnagyobb hagyományokkal rendelkező pezsgőt készítő vállalata.

2022. 07. 10., 13:34
Sikeres pezsgőfajták a világban

A 2022-es konferencián sem lesz ok panaszra, amikor is a világ legsikeresebb pezsgőfajtáit járják majd körbe a szervezők.

2022. 04. 02., 20:12
A hét bora most egy bio champagne

Amikor 1847-ben Arany János Toldija pályadíjat nyer a Kisfaludy Társaság pályázatán, Champagne-ban már lerakták a Bérêche pezsgészet alapjait, amely 175 éve a család tulajdona.

2021. 12. 30., 12:46
Ezekkel a pezsgőkkel búcsúzunk 2021-től

Egy csokorba szedtük az utóbbi idők legszebb pezsgőélményeit. Három champagne és három magyar pezsgő a kedvencünk, mi ezekkel búcsúzunk 2021-től egy szebb, vírusmentes jövő reményében.

2021. 11. 15., 16:15
Rég volt már ekkora pezsgőélményünk

Amikor Roger Pouillon 1947-ben megalapította a pincészetet, leginkább a környező pezsgőházak számára termelt szőlőt. A következő generációk tökéletesítették a pincészetet.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

Szakmai fejlesztésre, újításra, a gazdasági kapcsolatok és a kutatási területek bővítésére ösztönzi a mikro-, kis- és közepes vállalkozásokat a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal és a Nemzeti Innovációs Ügynökség közös projektje.

  Rovathírek: GUSTO

A SALT Budapest alapvető filozófiája a hagyományos magyar konyha újragondolása. Tóth Szilárd séf és csapata olyan régi recepteket és technikákat elevenít fel, amelyek évtizedekkel, sőt évszázadokkal ezelőtt jellemezték a magyar vidéki konyhát.

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL