Itt találod az összes cikket a „Spiritusz” témában!
Az Orange Bitter az Unicum jól ismert karakterét megőrizve nyári hangulatot, jeges és stílusos fogyasztási élményt kínál.
A szilvás és a kávés Unicum-változatok után most egy eredeti és isteni terméket dolgoztak ki.
A párlatok nem csupán aranyérmet, de a szakmai zsűri külön elismerését is kiérdemelték.
Ehhez fogható szilvapálinkát még sosem kóstoltunk.
A címben foglalt állítást nem én mondom, hanem a legendás szakértő, Jim Murray írja Whisky Bibliájában.
Felülmúlta a várakozásokat a március 4-én megtartott II. Árpád Párlat Koktélverseny.
A tó körüli egyesület a tisztújító közgyűlésen 9 új taggal is bővült.
Az előítéletek csak arra jók, hogy leromboljuk őket.
Az ír whiskey azzal tűnik ki máshol készített társai közül, hogy kifejezetten könnyű ital.
Az összes felmerülő kérdésre Petzold Attila párlatszakértővel keressük a válaszokat.
Aranysárga színét az aszús hordótól kapta, amelyben érlelték. És itt rögtön álljunk is meg egy szóra.
Hogy melyik gyümölcs nyerné a legillatosabb pálinka címet, nem tudom, de az biztos, hogy ez a birs dobogós lenne.
Jim Murray tíz évvel ezelőtt 93 pontra értékelte, a San Francisco World Spirits Competition zsűrije pedig kétszer egymás után dupla aranyéremmel jutalmazta.
A gyümölcsök kiválasztását, a lepárlást és az érlelési folyamatot az idén 20 éves Agárdi főzőmestere, Vértes Tibor felügyelte, míg az érleléshez használt amforákat a Légli Kerámia Manufaktúrában Légli Attila fazekasmester felügyelete mellett készítették.
A rendezvény már messze túlmutat a whiskyk világán, sokkal több annál, mint egy hagyományos whiskymustra és whiskykóstoló. A Whisky Show-n évek óta a whiskyk mellett egyéb prémiumpárlatokat is kiállítanak, illetve kóstolhatnak a vendégek.
Ha japán, akkor letisztultság, kifinomultság, legyen az kert, festészet, tea, autó vagy szamuráj kard. Fokozottan igaz ez a whiskyre, amelyben kelet és nyugat spiritualizmusa találkozik.
Hogy éltük túl ezeket a borzalmakat? Erről és még sok minden másról beszélgettünk Cserna-Szabó András íróval, a másnaposság és a gasztronómia felkent papjával.
A Horizont Brewing és a Gemenc Distillery együttműködése évekre nyúlik vissza.
Szeretünk inni. Persze csak módjával. És amikor iszunk, az mindig több mint egyszerű piálás. Néha eszünk is, és erről a kettőről mindig eszünkbe jut valami. A Mindegy csak folyjon! a Gusto magazin és az ÉrdFm 101.3 közös podcastja.
A legújabb magyar gin brand több szempontból is nehezített pályára érkezett volna, de rögtön két rangos díjjal vívta ki magának a nemzetközi figyelmet: aranyérmet nyert a The Spirits Business versenyen, bronzot az IWSC Spirit 2022 mezőnyben.
28 élelmiszer, 38 bor és 13 pálinka elnevezése védett az EU területén.
A tavalyi 1700 mintaszám után az idén több mint 2177 pálinkát neveztek, ebből 2169 tétel került a bírák elé. Magyarországon kívül Szlovákiából, Romániából és Szerbiából is sok pálinkafőző nevezett.
Az üzem a híres Loch Ness-től csupán pár kilométerre található. Egyesek szerint Nessie legendáját elsősorban a mértéktelen whiskyfogyasztók táplálják.
Nincs még egy single malt, amiből akár csak közel ennyit vennének a vásárlók.
Gazdagabb ital, mint a klasszikus, jól ismert gin.
Együtt szoríthatunk a magyar válogatott sikeréért.
A japán whisky lelkes rajongóiként most újabb felfedezést tettünk.
200 éves a Johnnie Walker.
A whiskylázadás idején készült.
Top 10 legnagyobb whisky élményünk között ott a helye.
Mondanám, hogy olyan, mint egy jobb fajta almapálinka, de nem. Jobb.
Tonikkal vagy anélkül?
Ez alkalommal 23 barackpálinkát vizsgáltak.
Ezt Mészáros-Komáromy Dénes, a Seven Hills Distillery tulajdonosa mondja.
Ha egy whisky lehet katarzis, akkor ez az.
Franciaországban élő barátaim ajánlására.
Megkóstoltuk.
Dictador 2 Masters Royal Tokaji 1977.
A legszelídebb Barbár.
Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny 2020.
Közel hároméves fejlesztői munka eredménye.
Nem tudunk betelni a japán whiskyk sokszínűségével.
Kézműves magyar gin most először érdemelt ki ilyen magas fokozatot.
Első Magyar Gin Manufaktúra.
Pure malt.
A legnagyobb hazai pálinkafesztivál.
A kézműves gin lehet 2020 slágeritala.
35 éves a Békési Pálinkafőzde.
Éjfélkor már belesírtak a törzsvendégek.
Minden műfajban bizonyított.
Red Dot Award.
Magyar gin trió a Velencei-tó mellől.
Magyar találmányok ihlették a koktélokat.
Az idei programban több újdonság is volt.
75 millió forintos saját beruházás.
Ez már a 20.
Pláne, ha úgy hívják, Nikka.
A tudálékosság és okoskodás irritáló hangja nélkül vezeti az olvasót.
Gincunami söpör végig Európán.
Brillíroztak.
Egyedi jelleg.
Túlszárnyalta a nevezések száma a tavalyit
2 nap, 29 nő, 130 pálinka, 9 aranyérem.
Balaton Open.
A pálinkák minősége egyre jobb.
Pálinka országkóstoló.
A Design Terminal és a Nemzeti Tehetség Központ szervezésében immár negyedik alkalommal indul el a START program, amely a fiatalok vállalkozóvá válását támogatja szakmai képzéssel, mentorációval és akár 3–5 millió forint értékű díjazással.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Egy új atomerőművi blokk építése számokban: