Recept

Itt találod az összes cikket a „Recept” témában!

Most zsenge a bab, ki kell használni!

Most zsenge a bab, ki kell használni!

Azon túl, hogy finomak, nyugodtan mondhatjuk, hogy hazai superfoodok, hisz összetevőik és tápértékük remek alapanyaggá teszi őket.
2024. 05. 07., 08:30
A nyúlmájhoz fel kell nőni

Szomszédasszonyom átküldött egy kis tálat, benne két szép nyúlmáj és egy pár vese.

2024. 05. 06., 10:30
Így készítsünk házi citromfű likőrt

„Óriási párharcnak lehetünk tanúi, kedves nézőink, kiélezett küzdelem, fej-fej mellett haladnak…” – üvöltené a mikrofonba akármelyik sportriporter, ha látná, micsoda harcban áll egymással a kert végében a menta és a citromfű.

2024. 04. 24., 08:15
A lángos is megérdemli a cicomát

Az idei tavasz furcsán indul: a hagyományos gyűjtési naptár felborult, olyan gombafajok csúsztak össze, amiknek termési ideje között hetek vagy akár hónapok is lehetnek.

2024. 04. 07., 19:28
A disznófarok ragadós királysága

Ha már a kedvünkért pénzt, energiát és időt fektet valaki az állattenyésztésbe, akkor megtisztelve őt, illene a disznókat - megbecsülve ezzel az állatot is – az orra hegyétől a farkáig elfogyasztani.

2024. 03. 26., 12:51
A mustár házilag az igazi, nem lehet elrontani

Aki egyszer már evett rendes mustárt, az bizony utána fanyalogni fog a semmilyen ízű bolti változatokra. Itt az idő, hogy elkészítsük a saját mustárunkat. Rém egyszerű.

2024. 03. 20., 12:28
Bebizonyítottuk, hogy a pacal is lehet ropogós

A mi kedvencünk nem kötődik szorosan egyik tájegységhez sem, éppen ezért nem is kell agyalni azon, hogy milyen fűszerrel készüljön, mert itt leginkább a technológiáról van szó.

2024. 03. 14., 13:21
Itt az ideje, hogy házi tormakrémet készítsünk

Most, hogy a húsvét a kertek alatt, érdemes legalább egyszer egy évben házi tormakrémet készíteni, hogy a sonka füstölt ízeit az arcüregünkig rúgja fel imádnivalóan pikáns íze.

2023. 02. 16., 11:30
Ez az öntet mindennel csodát tesz

Ezen a ponton elszabadulni látszik a pokol, de semmi ok a pánikra. Bármennyire is sistereg és csirizesedik, tartsunk ki, kevergessük végtelen nyugalommal.

2022. 11. 20., 14:40
Ezzel a recepttel indítjuk az idei kekszszezont

A nem is annyira matcha-, mint inkább pisztáciazöld keksz állaga egyszerre omlós és roppanós, az aromája pedig épp csak annyira egzotikus a zöldtea-portól, hogy akinek bejön ez az ízvilág, egy életre rákattanjon.

2021. 10. 24., 10:00
Olvasói levélből tudtuk meg az igazi sült krumpli titkát

Amit tudok, hogy nem én találtam föl a méhviaszt, a sült krumplit meg pláne, de valamire mégiscsak rájöttem. Arra tudniillik, hogy a legízletesebb hasábburgonyát nem hogy bő, de semmilyen olajban nem szabad kisütni.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL