Itt találod az összes cikket a „Recept” témában!
Ők aztán tudják, mivel kényeztessék magukat.
Csupa nemes alapanyag kerül a tésztánkba.
A nem is annyira matcha-, mint inkább pisztáciazöld keksz állaga egyszerre omlós és roppanós, az aromája pedig épp csak annyira egzotikus a zöldtea-portól, hogy akinek bejön ez az ízvilág, egy életre rákattanjon.
Aromás-fűszeres, vékony, visszafogottan édes finomság.
Egy csepp vaj vagy olaj sincs benne, és a cukormennyiség is visszafogott.
Amit tudok, hogy nem én találtam föl a méhviaszt, a sült krumplit meg pláne, de valamire mégiscsak rájöttem. Arra tudniillik, hogy a legízletesebb hasábburgonyát nem hogy bő, de semmilyen olajban nem szabad kisütni.
Ezt hozza ki a vasserpenyő a zöldségekből.
Azon melegében befaltuk, csak egy kis házi vajat kentünk a falatokra.
Az én konyhámban muffinként kezdte pályafutását.
Lágy, foszlós, különleges.
Ízletes, egészséges, kalóriaszegény.
12-15 perc alatt megsül, ha a teteje aranysárgán fénylik, már kész is van.
Igazi svédikum, mármint a svédek szerint.
Isteni kókuszos keksz fél óra alatt.
A házi verzió minimális erőfeszítéssel is veri a boltit.
Nincs benne semmi extra összetevő, mégis emlékezetes a végeredmény.
Erre még a gyerekek se fintorognak.
Persze nem muszáj reggelire enni.
Amitől a nyári hőségben sem kapunk haslövést.
A legjobbkor tört rám a speiztündérkedés.
Morzsatorta friss meggyel, leveles túróval.
Háromnegyed óra alatt tálalásra kész.
Mákkrémes répatorta muffin.
Zsemlének, kiflinek is isteni, és még másnap is rugalmas, puha.
Hamarosan indul az új kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer. Az új szabályozással Magyarország nagy lépést tesz a körforgásos gazdaságra történő átállás felé. Az érintett cégekre most sok feladat hárul, és alig több mint három hónapjuk maradt felkészülni.
Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.
Egy új atomerőművi blokk építése számokban: