A februári 5,1 százalékos visszaesés után éves összevetésben 14,9 százalékkal nőtt az építőipari termelés volumene márciusban az Európai Unióban.
Az Eurostat adatai szerint az építőipar két fő ága közül márciusban az „egyéb építmények” kategóriában volt erőteljesebb, 19,0 százalékos az éves szintű növekedés, az „épületek építése” terén 13,7 százalékos emelkedést regisztráltak.
Az unió statisztikai hivatalát tájékoztató tagállamok közül év/év alapon a legerőteljesebb növekedéseket Olaszországban (74,5 százalék), Franciaországban (46,3 százalék) és Belgiumban (36,3 százalék) regisztrálták. Éves szinten csak három tagállamban csökkent a termelés: Spanyolországban 13,2, Lengyelországban 12,6, Finnországban 4,0 százalékkal.
Magyarországon a februári – csalódást okozó – mínusz 17,1 százalék után 4,4 százalékkal nőtt a termelés. A gyenge előző hónap is közrejátszott, hogy márciusban hó/hó alapon hazánk dicsekedhet a legerősebb, 11,5 százalékos adattal az Eurostat összesítésében megjelent tagállamok közül.
A SALT Budapest alapvető filozófiája a hagyományos magyar konyha újragondolása. Tóth Szilárd séf és csapata olyan régi recepteket és technikákat elevenít fel, amelyek évtizedekkel, sőt évszázadokkal ezelőtt jellemezték a magyar vidéki konyhát.
Reneszánszát éli az atomenergia, 2025-ben rekordtermelés várható, világszerte 70 gigawatt új kapacitás épül – áll a Nemzetközi Energiaügynökség jelentésében.