A Gundel Étterem szakácsa képviseli Magyarországot az ifjúsági szakács világbajnokságon

2017. 05. 17., 08:18
Egyéb
10036
By

Pereszlényi Alexandra, a Gundel Étterem szakácsa képviseli Magyarországot szeptemberben a frankfurti ifjúsági szakács világbajnokságon.

A Jeunes Chefs Rotisseurs Competition 2017 versenybe jutásért Pereszlényi Alexandra kilenc étterem ifjú, 27 év alatti szakácsait győzte le a magyar Chaine Egyesület által rendezett válogatón.

A versenyzőknek egy "meglepetéskosár" alapanyagaiból 3 óra alatt kellett egy 3 fogásos menüsort elkészíteniük 4 főre. Az ifjú séfeknek 1 durbincsot, 2 tanyasi csirkét, 1 fej karfiolt, fél kilogramm friss epret, 1 doboz friss áfonyát, 3 chilipaprikát és 4 vaníliarudat kellett kötelezően használniuk az általuk megálmodott fogásokhoz. Emellett természetesen egyéb alapanyagokkal is dolgozhattak, de ezeknél a szakmai zsűri azt is figyelte, hogy az adott termékek mennyiségével hogyan gazdálkodtak. 

A konyhai zsűrizésnél a főzési technikát, az alapanyagok gazdaságos felhasználását, a tisztaságot, az időtakarékosságot, a kóstoló zsűrizésnél pedig az ízhatást, a megjelenést-tálalást és az eredetiséget pontozták.

A kategória további hírei