Újabb harminckét hallgató végezte el a Paks II. Akadémiát

Újabb harminckét hallgató végezte el a Paks II. Akadémiát
2023. 02. 08., 16:47

Összesen harminckét hallgató tett sikeres vizsgát az elmúlt hetekben a Paks II. Zrt. partnerségével megvalósuló szakirányú egyetemi képzéseken.

Három felsőoktatási intézményben – a Dunaújvárosi Egyetemen, a Debreceni Egyetemen és a Miskolci Egyetemen – zárult sikerrel a Paks II. Akadémia harmadik évfolyama. Az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök, illetve szakember szakirányú továbbképzéseken ezúttal összesen 32 hallgató tett sikeres záróvizsgát.

A Paks II. Akadémiát azért hívta életre több hazai egyetemmel együttműködve a Paks II. Zrt., hogy előmozdítsa a nukleáris szakemberképzést.

Az atomerőmű építése és üzemeltetése sok jól képzett szakembert igényel. A szükséges szakembergárda biztosítása érdekében különféle képzési programokat hívott életre a Paks II. Zrt. Ezek egyike a Paks II. Akadémia, amely keretében a meghatározott alapdiplomákkal rendelkezők két félév alatt alapszintű ismeretekkel gazdagodhatnak az atomerőmű technológiai folyamatairól, a nukleáris biztonság alapjairól, az atomerőmű biztonságos működéséről, az üzemeltetési folyamatokról. Az hallgatók a széles körű együttműködésben megvalósuló képzések során a gyakorlatban kiválóan hasznosítható tudást kapnak az energiaipar ezen szegmenséről.

A Paks II. Zrt. jóvoltából a képzés a hallgatók számára az intézményenként meghatározott keretszámig térítésmentes. A cég mindezen túl szakmai hátteret is biztosít a programhoz. A pakskettes szakemberek konzulensként segítették a hallgatókat szakdolgozatuk megírásában. A program keretében a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, a Pécsi Tudományegyetemen és a Pannon Egyetemen jelenleg is folynak a szakirányú továbbképzések, illetve a tervek szerint újabb keresztféléves képzéseket indít a Dunaújvárosi Egyetem, a Miskolci Egyetem és a Debreceni Egyetem. Jelentkezni a kiválasztott intézményben lehet.

paks2.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

  Rovathírek: GUSTO

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL