Safeguards by Design: Paks II.-ről is szó volt a nemzetközi egyeztetésen

Safeguards by Design: Paks II.-ről is szó volt a nemzetközi egyeztetésen
2024. 06. 20., 09:40

Az Országos Atomenergia Hivatal adott otthont az új atomerőművi blokkokkal kapcsolatos nemzetközi nukleáris biztosítéki egyeztetésnek.

Az 2024. június 10-i egyeztetés témája az ún. Safeguards by Design koncepció volt, amely az új atomerőművek tervezése során elősegíti a nemzetközi nukleáris biztosítéki követelmények figyelembe vételét. A találkozón a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség, az Európai Bizottság, a Paks II. Atomerőmű Zrt. és az OAH képviselői vettek részt, ahol arról tárgyaltak, hogy az új blokkok miként tudnak megfelelni azoknak a műszaki specifikációknak, amelyek a nemzetközi szervezetek nukleáris biztosítéki követelményeinek alapjait tartalmazó dokumentumban szerepelnek.

A Paks II. Atomerőmű Zrt. képviselői az egyeztetésen részletesen bemutatták a nukleáris anyagok kezelésének folyamatait, a nukleáris anyag létesítménybe érkezésétől egészen a kiégett kazetták elszállításáig. A nemzetközi szervezetek képviselői ezt követően felvázolták a folyamatokhoz kapcsolódó lehetséges megoldásokat, amelyek alkalmazásával az új blokkok megfelelhetnek majd a nemzetközi nukleáris biztosítéki követelményeknek. (OAH)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-25 15:40:00
Néhány kisebb terület kivételével július 24-ig véget ért a nyári aratás, amelyet érdemben hátráltató körülmény idén nem befolyásolt. A termények tárolásához elegendő a raktárkapacitás, az idei termés nagy része már a tárolókban van – tájékoztatott az Agrárminisztérium.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

  Rovathírek: GUSTO

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL