Szijjártó Péter: Paks II. a nemzetközi együttműködés kiváló terepe

Szijjártó Péter: Paks II. a nemzetközi együttműködés kiváló terepe
2024. 05. 24., 17:10

A Siemens jelenléte is garancia arra, hogy az új paksi atomerőművi blokkok építése nemzetközi projekt keretében történik – mondta Szijjártó Péter.

A Siemens Energy 17 ezer négyzetméteres budapesti gyáregységének, képzési központjának és napelemparkjának avató ünnepségén a külgazdasági és külügyminiszter elmondta: „Az elmúlt évek bizonyították azt, hogy az az ország lehet igazán erős, amely a megfelelő képességekkel rendelkezik az energiaelőállítás tekintetében. Ezért is építjük az új paksi blokkokat.”

A paksi bővítés valódi nemzetközi projekt, az orosz fővállalkozó mellett amerikai, francia, német, osztrák és svájci cégek is jelen vannak a beruházáson – hangsúlyozta Szijjártó a paks2.hu beszámolója szerint. „Nagy nemzetközi vállalatok dolgoznak együtt annak érdekében, hogy a következő évtized elején hálózatra kapcsoljuk a két új blokkot.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 24., 09:37
Az árukézbesítő óriás radikális lépése fenntarthatósági szempontból kétszeres előnnyel jár, hiszen egyrészt a nem lebomló, műanyag légpárnák felhasználását 95 százalékkal csökkentette, másrészt olyan papír töltőanyaggal helyettesítette őket, ami egyszerre újrahasznosított és újrafelhasználható.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

  Rovathírek: GUSTO

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL