Megerősítette együttműködését az OAH és a brit nukleáris hatóság

2024. 03. 14., 18:10

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) öt évre szóló együttműködési megállapodást írt alá a brit nukleáris hatósággal (ONR) a nukleáris biztonsággal kapcsolatos hatósági együttműködés erősítése érdekében.

Az együttműködési megállapodás az információmegosztás mellett, többek között a munkatársak kölcsönös szakmai látogatásaira összpontosít, beleértve a tanfolyamokat és szemináriumokat. Közös szakértői csoportok is létrehozhatók a nukleáris és biztonsági vonatkozású kutatásban való együttműködés céljából – olvasható az OAH közleményében.

Mark Foy, az ONR vezetője azt nyilatkozta: „A nemzetközi szabályozó hatóságokkal való együttműködés kulcsfontosságú az ONR számára, amely lehetővé teszi számunkra, hogy tanuljunk egymástól és megosszuk a bevált gyakorlatokat.” A megállapodás „előnyös az ONR és az OAH számára a szabályozási kérdésekben való együttműködés révén, ami hozzájárul a nukleáris biztonság magas színvonalának fenntartásához. Bízunk benne, hogy a kölcsönös érdeklődésre számot tartó kérdésekben tovább erősítjük együttműködésünket.”

Kádár Andrea Beatrix, az OAH elnöke elmondta: „Az OAH már készül az ONR-rel való szoros együttműködésre és a szabályozói tapasztalatok megosztására az atomenergia biztonságos felhasználásával kapcsolatban. Az új technológiákkal, például a kis moduláris reaktorokkal kapcsolatos szabályozási kihívások különösen fontosak ebben az együttműködésben.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 09:10:47
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) és a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (FIVOSZ) képviselői a Kínai Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Tanács (CCPIT) Sanghaji Irodájának delegációját fogadták csütörtökön Budapesten.
2024-05-24 16:10:00
Átadták a CallComm Zrt. új irodáját Nyíregyházán, amelyet a vállalat a Nyíregyházi Egyetem épületében alakított ki. A 2,7 millió euró összértékű beruházással a cég 100 új munkahelyet teremtett és 150 munkavállaló részére indította el szakmai és idegen nyelvi képzési programját.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) és a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (FIVOSZ) képviselői a Kínai Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Tanács (CCPIT) Sanghaji Irodájának delegációját fogadták csütörtökön Budapesten.

  Rovathírek: GUSTO

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL