Magyar alvállalkozókat toboroz Paks II. fővállalkozója

Magyar alvállalkozókat toboroz Paks II. fővállalkozója
2024. 02. 21., 14:10

A Paks II. projekt fővállalkozója, az orosz Atomstroyexport paksi cége partnertalálkozót szervez reménybeli magyar alvállalkozóknak – értesült a 24.hu.

Több cég, köztük egy, a háború előtt orosz–magyar külkereskedelmi üzleteket bonyolító társaság is jelezte a 24.hu-nak, hogy levelet kaptak az orosz Atomstroyexport magyarországi lerakatától, az ASZE Rt.-től.

Az ASZE „tájékoztató szemináriumra” invitálja Paksra a potenciális beszállító partnereket és alvállalkozókat, a meghívó szerint a projekttel kapcsolatban kialakult aktuális helyzetről, valamint az alvállalkozói és beszállítói kör bővítésének lehetőségeiről tartanak tájékoztatót.

A 24.hu összeállítása szerint a magyar vállalkozások alapvetően a fizetési fegyelem, illetve a biztosítékrendszer miatt aggódtak. A helyzet a háború miatt egyre bizonytalanabb és nehézkesebb. Bár a nemzetközi szankciók az atomerőművekre, a nukleáris iparra nem terjednek ki, de a vízumszerzés, az utazás bonyodalmai, az orosz féllel történő szerződéskötés és – a nemzetközi átutalási rendszerről leválasztott orosz bankok miatt – a kifizetések nehézsége is rizikót jelent.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

A Miniszterelnökség Monitoring és Értékelési Főosztálya megbízásából elkészült a „Zöldinfrastruktúra útmutató”, amelynek célja, hogy segítséget nyújtson a támogatást igénylőknek (elsősorban önkormányzatoknak) a területükön jelentkező környezeti és klímakockázatok azonosításában, és a problémák természetalapú, zöld és kékinfrastruktúra létrehozásával történő megoldásában.

  Rovathírek: GUSTO

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL