Budapesten egyeztetett az Atomerőmű Üzemeltetők Világszövetségének vezérigazgatója

Budapesten egyeztetett az Atomerőmű Üzemeltetők Világszövetségének vezérigazgatója
2023. 10. 12., 18:22

Budapesten találkozott Jákli Gergely, a Paks II. Zrt. elnök-vezérigazgatója és Naoki Chigusa, az Atomerőmű Üzemeltetők Világszövetségének vezérigazgatója.

Jákli Gergely elnök-vezérigazgató Budapesten folytatott szakmai egyeztetést Naoki Chigusával, az Atomerőmű Üzemeltetők Világszövetsége (WANO) első számú vezetőjével (képünkön). A WANO vezérigazgatója tájékoztatást kapott a projekt aktuális státuszáról és a közeljövő feladatairól. A felek egyetértettek abban, hogy egyre több ország látja be: atomenergia nélkül nem teljesíthetők a klímavédelmi célok és a nukleáris termelőegységekre szükség van a nemzeti és globális ellátásbiztonság garantálásához.

A Paks II. Zrt. és a WANO szorosan együttműködik a nukleáris tapasztalatcsere területén. A WANO szakmai támogatást és kontrollt biztosít az atomerőművek üzemeltetőinek, ennek keretében rendszeresen, felülvizsgálatok során azonosítják a jó gyakorlatokat és a hiányosságokat a nukleáris létesítményekben. Ez a tapasztalatcsere már a tervezés és az építkezés során is hasznos, hiszen ezeknek az ismereteknek a segítségével megelőzhetők a nem kívánt események. A legutóbbi, áprilisi WANO workshop fókuszában is ez a tapasztalatcsere állt Pakson.

paks2.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 15:40
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

  Rovathírek: GUSTO

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL