Vendéglátás

Itt találod az összes cikket a „vendéglátás” témában!

Turizmus, vendéglátás: a vártnál jobbak a szeptemberi számok

Turizmus, vendéglátás: a vártnál jobbak a szeptemberi számok

A vártnál is jobb eredményeket hozott a szeptember, ugyanis a vendégéjszakák száma 65 százalékkal meghaladta a tavalyi adatot, ráadásul 4 százalékkal túlszárnyalta a 2019-es, a koronavírus-járvány előtt mért számokat is – mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.
2021. 09. 16., 12:15
Kiakadtak a fogyasztóvédők a román tengerparton látottaktól

Silány szolgáltatások, indokolatlan költségek, nem képzett, kimerült és ingerlékeny személyzet, a szolgáltatás–ár–tisztelet kapcsolatát nem értő vállalkozók – így jellemzi a Fekete-tenger romániai partszakaszát Paul Anghel, a román Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság igazgatója.

2021. 09. 01., 16:00
Elkerülhetetlen az áremelés a román vendéglátóiparban

A koronavírus-világjárvány begyűrűzése után teret hódított a házhoz szállítás, az étterem-tulajdonosok nagy része ezentúl sem akar erről a bevált receptről lemondani. Az étlap módosítása is szerepel a tervekben, az infláció miatt pedig azok is drágítani készülnek, akik eddig nem tették meg ezt.

2021. 07. 27., 18:30
KSH: markáns visszaesés 2020-ban a turizmus-vendéglátásban a járvány miatt

A koronavírus okozta járvány és az ezzel összefüggő korlátozó intézkedések 2020 jelentős részében markáns visszaesést okoztak a magyarországi turizmus és vendéglátás szinte minden szegmensében, ennek hatására a szálláshely-szolgáltatás és vendéglátás bruttó hozzáadott értéke az előzetes becslések alapján 32 százalékkal csökkent az előző évhez képest.

2021. 07. 05., 13:00
A Diageo és a Zwack így segíti az újrainduló vendéglátóhelyeket

A vendéglátó szektor újraindulását segítve, a Diageo, a világ vezető alkoholos italgyártó és forgalmazó vállalata, valamint a Zwack Unicum, a Diageo termékeinek magyarországi forgalmazója közösen 508 partnerüket megajándékozzák egy-egy induló italcsomaggal.

2021. 06. 23., 20:00
Dilemma a fagyi körül: elvitelre vagy helyben nyalva?

A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint nagy valószínűséggel nem okoz majd forgalomcsökkenést, hogy augusztus 1-től megszűnik a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs az ételkiszállításra és elvitelre.

2021. 06. 08., 18:00
Biztonságosak a magyar kávézók

Vigyáznak a vendégek egészségére, de összességében kevés kreatív ötlettel javítják az vásárlói élményt a magyar kávézókban – derült ki az ügyfélkiszolgálás piacán 20 éve jelen lévő ClientFirst Consulting országos kutatásából.

2021. 06. 03., 18:15
Szombaton tartják a Nyitott Főzdék Napját

Országszerte huszonöt magyar kisüzemi sörfőzde várja a látogatókat sörkóstolókkal, új főzetek bemutatóival és számos egyéb programmal szombaton a 2. Nyitott Főzdék Napján.

2021. 06. 02., 16:00
Megnyílt Siófok első, kizárólag mentes termékeket áruló kávézója

Pármai sonkás szendvics, poharas zserbó és somlói desszert – ez csak pár finomság abból a kínálatból, amit Siófok első kizárólag mentes termékeket áruló családi kávézójában lehet megkóstolni. Ez az első olyan hely a városban, ami kizárólag mentes termékeket tart az étlapon.

2021. 05. 20., 12:15
Ők már év elején bíztak a belföldi utazás lehetőségében

Úgy tűnik, a K&H SZÉP kártya tulajdonosok már év elején bíztak a közelgő újranyitásban, ugyanis a tavalyi év azonos időszakához képest idén alig csökkent a szálláshely alszámlára befizetett összeg. A K&H SZÉP kártyára jóváírt teljes összeg 27 százalékkal növekedett az első negyedévben.

2021. 05. 06., 15:15
Májusban is jár a munkáltatói adómentesség

Májusban is jár a munkáltatói adómentesség a turizmus, a vendéglátás és a szabadidő ágazatban; az adóelengedés több mint 130 ezer dolgozót érint – tájékoztatott Tállai András.

2021. 04. 25., 09:00
Vasárnaptól átjárhatóak a Szép-kártya alszámlái

Az év végéig szabad az átjárás a Szép-kártya egyes alszámlái között, így mintegy egymillió munkavállaló bármelyik Szép-kártya zsebből fizethet a szálláshelyért, a vendéglátásért vagy a szabadidős-szolgáltatásért vasárnaptól – tájékoztatta az MTI-t Tállai András.

2021. 04. 23., 10:00
Nagy lesz a kommunikációs zaj az újranyitáskor

Nagy Lehel, a Langmár Kommunikáció ügyvezető-helyettese arról beszélt, hogy a vendéglátóhelyeknek most hatványozottan fontos fogyasztói szemmel gondolkozniuk, és érdemes lehet valamilyen humort, csavart, egyedi megoldást belevinni az újranyitási kampányba. Nem elég jónak lenni, jónak is kell látszani.

2021. 04. 21., 18:15
Újranyitás: amire minden vendéglátónak figyelnie kell

A Nébih összefoglalta azokat az élelmiszerbiztonsági és élelmiszer-higiéniai ajánlásokat, amelyek a járványügyi elvárásokkal összhangban megkönnyítik a vendéglátóhelyek biztonságos újranyitását, működtetését, a vendégek és a személyzet egészségének megóvását.

2021. 04. 07., 13:45
A higiénia kerül a középpontba az újranyitás után a vendéglátásban

Elkészült az ország újranyitási-ütemterve, ami a magyar kormány tájékoztatása szerint, akkor fog érvénybe lépni, ha elértük a kettőmillió-ötszázezer koronavírus elleni oltóanyaggal beoltott ember számát. Ezt a pillanatot már sokan várják, és egy biztos: a tisztaság és a higiénia jelentősége az eddigiektől lényegesen fontosabb lesz.

2021. 03. 04., 10:45
Stratégiai partnerségre lép az Élelmiszerbank és a Munch

Befektetési megállapodást kötött egymással a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Munch, az Ételmentő társadalmi vállalkozás. Az Élelmiszerbank és a Munch együttműködésének köszönhetően a vendéglátás során keletkezett ételfeleslegekhez nélkülözők is hozzájuthatnak a jövőben.

2021. 03. 02., 13:00
Ez a Fricska sokaknak hiányozna

Bezár a budapesti gasztronómia kultikus étterme. Úgy néz ki, már házhoz szállítást sem vállalnak. A Fricska a Facebook oldalán írt ideiglenes búcsúsorokat.

2021. 02. 01., 19:00
Így támogatják a turizmust és a vendéglátást Romániában

Hasznukra tudják fordítani az erdélyi és partiumi szállásadók azt a tényt, hogy a koronavírus-világjárvány sem szegte a lakosság utazási kedvét. A Covid–19 elleni vakcina megjelenésével tavasszal, illetve nyáron többen tervezik az útra kelést.

2021. 02. 01., 18:15
Akciót indított a vendéglátósokért egy autószervíz

A vendéglátóipar helyzete egyre nehezebb: a közel 3 hónapja tartó korlátozások következtében sokan csődközeli helyzetbe kerültek. Egy autószerviz most arra buzdít: ha megtehetjük, vállalkozóként is segítsük őket.

2021. 01. 06., 17:00
Március 31-ig maradt idejük a vendéglátóhelyeknek

Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata. Január 1-jétől olyan korszerű rendszer jött létre, amely lehetővé teszi az ágazat megfelelően szegmentált és átlátható irányítását.

2020. 12. 30., 17:00
Akit már beoltottak, kedvezménnyel vendégelik meg Brassóban

A Brassó belvárosában kereskedelmi egységeket működtetők egyesülete a Brassó Smart City Egyesülettel közösen 10 százalékos kedvezményt biztosít a városközpontban található vendéglátóipari egységekben mindazoknak, akik már beoltatták magukat koronavírus ellen.

2020. 12. 21., 13:00
Sokat segíthetnek a SZÉP-kártyán maradt összegek

A SZÉP-kártyával kapcsolatos idei tapasztalatokról, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány projektjeiről és a zöld szolgáltatások felértékelődéséről beszélt Princzinger Péter, az alapítvány elnöke.

2020. 12. 14., 13:00
Örülnek a bértámogatás meghosszabbításának

Az MSZÉSZ, a VIMOSZ és a MUISZ üdvözli, hogy a kormány január végéig meghosszabbította a vendéglátásban, és a szállodákra, valamint az utazásszervezőkre is kiterjesztette az 50 százalékos bértámogatást.

2020. 12. 12., 09:00
Éjfélig igényelhető még az adómentesség a turizmus, a vendéglátás és a szabadidő ágazatban novemberre

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozások mellett a szálláshely-szolgáltatók és az utazásszervezők is mentesülnek január végéig a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, de ezt igényelni kell, a novemberi adómentességre szóló igényt szombat éjfélig nyújthatják be a vállalkozások a szokásos járulékbevallásban.

2020. 12. 01., 13:00
Bízik a minél előbbi újranyitásban a Gusto13 üzletvezetője

A vírushelyzet egyik legnagyobb vesztese a vendéglátás. A Gusto.hu villáminterjú-sorozatában éttermeseket kérdez arról, milyen túlélési stratégiában gondolkodnak. Elsőként a veszprémi Gusto13 üzletvezetőjét, Szakál Bálintot faggatták.

2020. 11. 18., 13:45
A Wolton keresztül is segíthetjük az éttermeket

A közelmúltban bejelentett járványügyi intézkedéseket követően a Wolt visszaállítja több, a tavasszal már bevált szigorú egészségvédelmi intézkedését. A nehéz helyzetbe került éttermeket pedig az elviteles rendelések jutalékának eltörlésével és az éttermeknek felajánlható „borravaló” bevezetésével támogatja a futárcég.

2020. 11. 17., 13:00
Újra megugrott az igény a készétel házhozszállítására

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál friss elemzése szerint a COVID-19 járvány első hullámához hasonlóan a második hullám idején is jelentősen nőni fog az ételrendelések száma. A futárral történő házhozszállítás a fogyasztók számára gyors, kényelmes és biztonságos alternatívát kínál önmaguk vagy családtagjaik ellátására, a vendéglátóhelyek számára pedig kulcsfontosságú lehet a benti fogyasztás miatt kieső bevétel pótlására.

2020. 11. 11., 12:15
Guller Zoltán: a turizmust a második hullám idején sem hagyják cserben

Újabb támogatást biztosít a kormány a turizmusnak, a szektort – ahogyan a koronavírus-járvány első hulláma idején – „most sem hagyjuk cserben, mindent megteszünk annak érdekében, hogy az itt dolgozók megtarthassák munkahelyeiket” – jelentette ki Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója

2020. 10. 12., 13:45
Budapestre csábít az Eventrend Group kampánya

Üzletágak fogtak össze a budapesti turizmus fellendítéséért és azért, hogy minél több magyar megismerhesse és élvezhesse a főváros rejtette pillanatokat, amelyek a külföldieket eddig is mágnesként vonzották.

2020. 10. 11., 13:00
Most jön csak a neheze a turizmusban Romániában

A lazítások és a támogató intézkedése elmaradása miatt nehéz időszakra készülnek a turizmusban Romániában. A bukaresti kormány kezében az idegenforgalomban vállalkozók és az ágazat alkalmazottai.

2020. 10. 11., 09:00
ÁFA-csökkentést követelnek a szlovákiai éttermek, de megkapják?

A szlovákiai éttermek a koronavírus-járvány által leginkább sújtott vállalkozások közé tartoznak, ezért égető szükségük lenne az állam támogatására – figyelmeztet a Mentsük meg a gasztroágazatot kezdeményezés a kormánynak címzett levelében.

2020. 10. 08., 10:45
A gasztronómia csúcsai csábítanak Badacsonyban áprilisig

Októbertől áprilisig Badacsonyban megmászhatjuk a gasztronómia csúcsait: 10 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony olyan arca csábít, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni.

2020. 10. 02., 10:45
Itt lehet a legtöbb hazai vendég október 23-án

Zalakaros, Gyula és Eger lesznek a legnépszerűbb úti célok az őszi szünetben és az október 23-i hosszú hétvégén a Szallas.hu legfrissebb előfoglalási adatai alapján.

2020. 10. 01., 10:00
Kedvezményes bérleti díj a vendéglátóteraszokra

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre tekintettel kedvezményes bérleti és közterület-használati díjjal segítik Budapesten a turisztikai ágazat mikro- és kisvállalkozóit – döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán.

2020. 08. 26., 10:00
Karizs Márta: A hirtelen jött lehetőségek elől sem szabad kitérni!

Szívesen vezetnék egyszer olyan éttermet, ahol nincs konkrét étlap, hanem a vendégek hangulatától és a chef fantáziájából születnek meg az egyedi ételek, desszertek, helyi kistermelőktől, piacról vásárolt friss hozzávalókból – mondta az Üzletemnek Karizs Márta, a Creppy PalacsintaBistro Gyula üzletvezetője.

2020. 08. 25., 11:30
Százezrek megélhetéséről dönthetnek ezen a héten Romániában

A román kormányzati szereplők hozzá nem értésével és a felelősségvállalás teljes hiányával magyarázza Édler András, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az amúgy is nehéz helyzetben lévő vendéglátóipart sújtó beltéri tiltás folyamatos fenntartását.

2020. 08. 04., 20:00
16 ezer pályázóból 14 ezer megkapja a pénzt

Kedden kezdődnek a Kisfaludy2030 program utalásai, és a hónap végéig minden jogosult megkapja a fejlesztési támogatást – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

2020. 07. 20., 14:15
Ha Pest megyében építene panziót, ezt olvassa el!

Újabb gazdaságvédelmi intézkedéssel segíti a kormány a turizmust, ezúttal panziók építésére pályázhatnak a vállalkozások 1,8 milliárd forintos keretösszegre – jelentette be a pénzügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videóban.

2020. 07. 18., 13:00
Sokkal kevesebb csapolt sört ittak a magyarok

Tíz százalékkal, 1,8 millió hektoliterre csökkent az öt legnagyobb magyar sörgyártó idei második negyedéves forgalma 2019 azonos időszakához képest a vendéglátó és a rendezvény szektor leállása és a vártnál lassabb helyreállása miatt.

2020. 07. 01., 12:15
Minden hetedik vendéglő csődbe mehet Romániában

Hidegzuhanyként érte a vendéglátásban érdekelt vállalkozókat Romániában, hogy a kormány július 1-től nem léptet életbe újabb lazításokat. A korlátozások fenntartása jelentős anyagi veszteségeket okoz.

2020. 06. 16., 12:15
A koronavírus átszabta az ételrendelési piacot

A járvány alatt rengeteg vendéglátóegység morzsolódott le, miközben megrohamozták a Falatozz.hu online ételrendelő portált az új éttermek és megrendelők, illetve nőtt a kosárérték és az online fizetések aránya.

2020. 06. 12., 16:45
Az OTP SZÉP kártyások már készülnek a nyári szezonra

A tavaszi – járványhelyzet okozta – visszaesést követően ismét kezd magára találni a hazai turizmus és vendéglátás, ezt mutatják az OTP SZÉP kártya adatai. A nyári szezonban további lendületet adhat a költéseknek és a belföldi turizmusnak az OTP SZÉP kártya megújult applikációja, amely előlegfizetés funkcióval is kibővült.

2020. 06. 08., 12:15
Meglepően jó omlettet készített a robot

Mérnökök egy csoportja megtanított egy robotot omlettet készíteni egészen a tojások feltörésétől az elkészült étel tányérra helyezéséig, és még azt is sikerült elérniük, hogy jó ízű ételt készítsen.

2020. 04. 29., 10:45
Márciusban kevesebb sör fogyott itthon

Tizenhárom százalékkal, 62 ezer hektoliterrel 414 ezer hektoliterre csökkent a belföldi sörforgalom márciusban az előző év azonos időszakához képest. A hónap közepén bevezetett korlátozások hatására kiesett vendéglátóhelyi forgalmat a kiskereskedelmi forgalom emelkedése nem tudta érdemben kompenzálni.

2020. 04. 28., 15:30
Lélektanilag fontos döntést hoztak Nápolyban

Majdnem kéthónapos zárva tartás után hétfőtől újra működik a nápolyi pizzériák egy része, ami fontos lélektani tényező a pizza szülőhelyének tartott város lakói számára.

2020. 04. 27., 13:45
Jelentősen csökkent az élősertés ára

Jelentősen csökkent az elmúlt hetekben az élősertés ára a koronavírus-járvány miatt – mondta Horváth István, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke hétfő reggel a Kossuth rádió műsorában.

2020. 04. 06., 10:45
Idén ők kapják a Best in Class elismerést

A Budapest Week Publishing 1993 óta minden évben megkérdezi olvasóit, üzleti partnereit, valamint a kiadó bizottságának tagjait arról, hogy kit tartanak a hazai vendéglátó-, szálloda- és más szolgáltatói szféra legjobbjainak.

2020. 03. 24., 14:30
Azonnali segítséget követelnek a vendéglátósok Szlovákiában

Míg tavaly és az idei év elején a szlovák idegenforgalom újabbnál újabb pozitív rekordokat döntögetett, az ágazat a koronavírus-járvány miatt mára romokban hever. A vendéglátósok azonnali segítséget követelnek az államtól.

2020. 03. 11., 16:00
Tokaji Március Nagykóstoló Budapesten

Csaknem 60 Tokaj-hegyaljai pincészet mintegy 160 borával, külön aszúteremmel és minikurzusokkal várja a közönséget a Tokaji Március Nagykóstoló szombaton a budapesti Corinthia Hotelben.

2020. 03. 02., 19:00
Jól áll Horvátország Michelin-csillagos éttermekből

A Pag szigetén található novaljai Boskinac és a korculai LD Terrace étterem kapott újonnan egy-egy Michelin-csillagot a híres gasztronómia kalauz ítészeitől idén. Ezzel már hét Michelin-csillagos étterem van Horvátországban.

2020. 02. 20., 11:30
Az utazni vágyókat várják a belgrádi vásárokon

Ma nyitja kapuit a 42. Idegenforgalmi Vásár Belgrádban. A nagyszabású kiállítást – amelyre a világ minden tájáról érkeznek utazási irodák, külképviseletek –, február 20. és 23. között rendezik meg.

2020. 02. 06., 14:30
Ez vár a felszolgálási díjra nyártól

Július 1-jétől nemcsak a legalább 100 ezer forintot felszámított áfát tartalmazó számláról kell adatot szolgáltatnia vendéglátóhelyeknek az adóhatóságnak, hanem a belföldön nyilvántartásba vett adóalany részére kiállított számláról is.

2019. 11. 18., 17:45
Megszületett a döntés a borravalóról

A Kúria elvi döntése szerint a borravalót elkülönítve kell kezelni, ha bekerül a pénztárgépbe, valamint csak kivételes esetben térhet el a pénztár pénzkészlete a pénztárgép egyenlegétől.

2019. 11. 17., 14:15
Debrecenben nyílik a Creppy PalacsintaHáz első franchise étterme

A nemzetközi szinten is egyedülállónak számító gasztronómiai különlegességet nyújtó Creppy, egy családi vállalkozásból indult 13 évvel ezelőtt Miskolcról. Az elmúlt évek sikereinek köszönhetően a Creppy mára sikeres franchise márkává nőtte ki magát.

2019. 09. 04., 13:15
Váltás az InterContinental Budapest élén

A budapesti InterContinental korábbi vezérigazgatója, Claus Geisselmann a Regent Berlin vezérigazgatójaként dolgozik tovább. Utódjának Peter Pottingát nevezték ki.

2019. 09. 03., 18:30
Több empátiát várnak el a balatoni vállalkozók az ellenőröktől

Idén is komoly munkaerőgondokkal küszködtek, de összességében jó szezont zártak a dél-balatoni kereskedelmi és vendéglátó vállalkozások, amelyek jogszabály-módosítást kezdeményeznek az online-pénztárgépek használatában tapasztalt túl szigorú szabályozás miatt.

2019. 08. 16., 10:15
Tizenöt év után adta át a szállodaigazgatást Könnyid László

Könnyid László a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusstratégiai vezérigazgató-helyetteseként folytatja karrierjét. Augusztus 15-én átadta a négycsillagos hévízi Hotel Európa fit****superior szálloda vezetését Horváth Ferencnek.

2019. 08. 12., 08:45
Folytatódik a balatoni térség fejlesztése

A Balaton térségében 2020 végéig 18 uniós fejlesztést hajtanak végre 20 milliárd forintból. Kiemelkedik a Balatonfüredet, Hévízt, Tihanyt és Badacsonyt érintő beruházás.

2019. 08. 09., 10:15
Megadóztatják a borravalót Romániában

Romániában is adót vetnek ki a vendéglőkben és szállodákban hagyott borravalóra – a vendéglátóipari munkáltatók, az Országos Adóhatóság, valamint a pénzügyminisztérium képviselői a héten megállapodtak a szabályozásról.

2019. 07. 30., 17:30
Mi történt? Kevesebb sört ivott a magyar

Csökkent Magyarországon a sörfogyasztás az első fél évben, a Magyar Sörgyártók Szövetségének elnöke szerint elsősorban a hűvösebb időjárás miatt.

2019. 07. 30., 08:45
Kit jutalmaznak idén a Gundel Károly-díjjal?

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró munkásságának emlékére idén is felhívást hirdet a Gundel Károly-díj elnyerésére.

2019. 07. 18., 14:44
Kevesebb vendéglátóhely könyvelt el nagyobb bevételt 2018-ban

Az előzetes adatok alapján 2018-ban a vendéglátásból folyó áron 1287 milliárd forint árbevétel származott, a forgalom volumene 9,6 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

2019. 06. 12., 13:15
Debrecenbe költözik a csúcsgasztronómia

Június 14. és 16. között rendezik meg a 80 éves Nagyerdőben, a Békás-tó partján a Debrecziner Gourmet Fesztivált. Idén a helyi értékek kerülnek a középpontba.

2019. 06. 07., 14:45
Maráczi Imre álmodta meg az új koncepciót

Elegáns és letisztult látványvilággal, különleges belsőépítészeti megoldásokkal és új gasztronómiai koncepcióval megújult a Danubius Hotel Helia Episode étterme, valamint a szálloda terasza.

2019. 05. 16., 11:00
Öné lehet az Év Gastro és Hotel Design díja

A Pont Itt szaklap idén is meghirdeti a hazai Horeca-szakma körében legrangosabb design versenyét, a ma már nemzetközi brandnek számító Gastro&Hotel Design Award-ot.

2019. 03. 06., 08:45
A legjobb séfek randevúznak májusban a Millenárison

Kétcsillagos bécsi séf, a koreai és az orosz konyha fenegyerekei mellett a legjobb olasz pezsgő is bemutatkozik május 16-19. között az OTP Bank Gourmet Fesztiválján a budapesti Millenárison.

2019. 02. 27., 14:45
Így készül Székelyföld a pápa látogatására

Számos akcióval, attrakcióval készül a három székelyföldi megye, hogy a Ferenc pápa csíksomlyói látogatására érkezők közül minél többen a későbbiekben is visszatérjenek.

2019. 02. 12., 17:00
Megéri ennyiért vendéglátozni Romániában?

Változatlanul a vendéglátásban dolgozók keresnek a legkevesebbet Romániában, átlagosan havi 1657 lej a bérük. Az IT-szektorban az átlagfizetés ennek több mint négyszerese.

2019. 02. 12., 08:00
Az ibis száműzi a recepciós pultot

Új élményt ígér az ibis a vendégeknek és helyi lakosoknak, amely a vendéglátásra, a helyi közösségekre és közösségi interakciókra összpontosít.

2019. 02. 11., 18:30
Biztos állást ígér a Creppy PalacsintaHáz

Három év alatt megduplázta árbevételét a miskolci családi vállalkozás. A Creppy PalacsintaHáz a közeljövőben a legmodernebb eszközökkel felszerelt oktató- és rendezvényközpont kialakítását tervezi, amelynek köszönhetően folyamatos létszámbővítés is várható.

2019. 02. 10., 10:00
Idén belföldre utaznak vagy utaznának a legtöbben

Az idén 2-3 hétre, autóval, belföldre és hotelben megszállva tervezi az utazását a magyarok többsége, a tendencia nem változott, tavaly is az ilyen utazások voltak a legnépszerűbbek.

2019. 01. 21., 14:00
Február 28-ig tart az ügynökség Helló Tél kampánya

Január 15. és február 28. közt a „Helló Tél!” kampányban több mint 150 szálláshely, fürdő, étterem és más turisztikai attrakció várja speciális ajánlatokkal és kedvezményekkel a belföldi utazókat.

2019. 01. 02., 17:15
Ahol a kisfröccsöt nyalni lehet

Aki habzsol, az nem élvezi annyira az ízeket. A sütemény lassan készül, és meg kell adni az elfogyasztás módját is – állítja ifjabb Bergmann Ernő.

2018. 11. 24., 11:30
A vadételeké a főszerep a Füred Gastrón

Kétnapos gasztronómiai fesztivál helyszíne ezen a hétvégén Balatonfüred. A szombaton délelőtt kezdődő programsorozatra koncertekkel is várják az érdeklődőket.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

A nagyvállalatok közül már Magyarországon is sokan áthelyezték üzleti kommunikációjukat a felhőbe, de most a hazai kis- és középvállalkozásokat is versenyhelyzetbe hozhatja a világ egyik legnépszerűbb ügyfélkommunikációs felhője.

  Rovathírek: GUSTO

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL