Magyar szakember is részt vett az NAÜ hollandiai missziójában

Magyar szakember is részt vett az NAÜ hollandiai missziójában
2023. 10. 23., 19:40

2023. október 13-án fejeződött be a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség nukleáris védettségi tanácsadó missziója (IPPAS) Hollandiában. A felülvizsgálatot végző szakértői delegációban az OAH munkatársa is részt vett.

A nemzetközi szakemberek áttekintették a nukleáris védettséggel kapcsolatos holland hatósági rendszert, külön fókuszálva a nukleáris és más radioaktív anyagok és a létesítmények védettségére, a szállítással kapcsolatos fizikai védelmi intézkedésekre, valamint a programozható informatikai rendszerek védelmére – olvasható az OAH közleményében.

Stefánka Zsolt főosztályvezető a radioaktív anyagok és kapcsolódó létesítmények fizikai védelmét meghatározó nemzeti szabályozást véleményezte, elsősorban a NAÜ nukleáris védettségi ajánlásainak való megfelelést vizsgálva. A szakértői csoport látogatást tett a Pettenben található kutatóreaktort üzemeltető nukleáris létesítményben, valamint radioaktív anyagot alkalmazó kórházban és radiográfiás munkahelyeken (ahol szintén vizsgálták, hogy a gyakorlatban hogyan teljesítik az engedélyesek az ajánlásokat).

A NAÜ sajtóközleménye angol nyelven itt olvasható el.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-02 15:20:00
A Duna House Cégcsoport havi tranzakciószám becslése szerint 2023 novemberében országosan 8800 lakóingatlan cserélt tulajdonost; a cégcsoport pénzügyi márkája, a Credipass hazai adatai szerint a hónap folyamán 55 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-12-02 11:20:00
2023 III. negyedévében hazánkban a helyközi személyszállítás teljesítménye 8,4 százalékkal nőtt, az áruszállításé 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL