Paks II: újabb engedélyt adott ki az Országos Atomenergia Hivatal

Paks II: újabb engedélyt adott ki az Országos Atomenergia Hivatal
2022. 06. 11., 13:13

Az engedély alapján a létesítéshez kapcsolódó fontos terület-előkészítési tevékenység kezdhető meg.

Az Országos Atomenergia Hivatal 2022. június 10-én építési engedélyt adott a Paksi Atomerőmű 5. és 6. blokk létesítéséhez szükséges talajszilárdítás kivitelezéséhez. A talajszilárdítással az 5. és 6. blokk nukleáris biztonság szempontjából fontos épületei és építményei alatti talaj megerősítése fog megtörténni, a nemzetközi gyakorlatban is alkalmazott és bevált technológiával. A talajszilárdítás célja az, hogy a szilárdított talajra épülő épületek és építmények megkövetelt állékonysága és földrengésállósága biztosított legyen.

A talajszilárdításra vonatkozó engedély megszerzése fontos mérföldkő a projekt sikeres előrehaladásában. 

Az Országos Atomenergia Hivatal május 26-án kiadta az új paksi blokkok létesítéséhez szükséges résfal építési engedélyét. Ez is az egyik kulcsengedély, amely az atomerőmű-projekt második, építési fázisába lépéséhez szükséges.

Az elmúlt hetekben a felvonulási területre vonatkozóan három raktárépület és két raktározási terület építési engedélyét is megkapta a Paks II. Zrt.

Az Országos Atomenergia Hivatal a személyi szükségletek 2.10 jelű anyagraktárának terveit, a színesfémek, fűtési, gépészeti, szellőzési szerelvények 2.4 jelű raktárának dokumentációját, valamint az általános vegyszerek 2.5 jelű raktárának építésiengedély-kérelmét hagyta jóvá, emellett kiadta az engedélyt a nehéz-tehergépjárművek 2.1 jelű kirakodási és raktározási területére és 3.3 jelű szabadtéri gyártási és raktározási területre is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-06-27 11:27:00
Az MNB 70 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki a Bankmentor Kft.-vel szemben és azonnali hatállyal megtiltotta az engedély nélküli pénzügyi közvetítői tevékenység folytatását számára. A társaság huzamosabb időn át, több ezer lakossági ügyféllel szerződve végzett jegybanki engedély nélkül pénzügyi alkuszi és jelzáloghitel közvetítői tevékenységet.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád megyében június eleje óta nem volt újabb madárinfluenza-kitörés, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) feloldotta az összes védőkörzetet. Bár a járványügyi helyzet jelenleg kedvező, ez azonban nem jelenti azt, hogy a járványvédelmi fegyelmen lazítani lehet.

  Rovathírek: GUSTO

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL