„Nukleáris innovációk a zéró kibocsátás érdekében”

„Nukleáris innovációk a zéró kibocsátás érdekében”
2023. 09. 21., 21:21

2023. szeptember 25. és 29. között tartják Bécsben a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség közgyűlésének 67. éves rendes ülését, a tudományos fórumon (virtuálisan) minden érdeklődő részt vehet.

A NAÜ legfőbb döntéshozatali szervéhez, a közgyűléshez kapcsolódóan 2023. szeptember 26–27. között megrendezésre kerülő tudományos fórum témája a „Nukleáris innovációk a zéró kibocsátás érdekében” („Nuclear Innovations for Net Zero”) lesz. Az egyhetes rendezvény alatt az országoknak lehetőségük nyílik két- és többoldalú találkozók lebonyolítására, erősítve a nukleáris területhez kapcsolódó nemzetközi együttműködést.

A NAÜ a honlapján internetes élő közvetítést biztosít, hogy minden érdeklődő online tudja követni a közgyűlés eseményeit. Az élő közvetítés elérhetőségét a megnyitó napján teszik közzé, a link ide kattintva jelenik meg.

A NAÜ 67. közgyűléséről bővebb információ (angol nyelven) itt érhető el.

A tudományos fórum plakátját innen töltheti le.

A NAÜ tevékenysége alapvetően három nagy, egymással összefüggő és egyensúlyban lévő területet ölel fel: a nukleáris energia és más nukleáris technológiák békés célú felhasználásának segítése és támogatása, a nukleáris biztonság erősítése, valamint a nukleáris tevékenység békés jellegének ellenőrzése az ún. biztosítéki rendszer keretében.

OAH

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 15:40
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

  Rovathírek: GUSTO

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL