Itt találod az összes cikket a „Agrárközgazdasági Intézet” témában!
Július közepén a sertés- és baromfihúsok jelentős részének termelői, feldolgozói értékesítési és kiskereskedelmi beszerzési árai is alacsonyabbak voltak, mint tavaly ilyenkor – tájékoztatott az Agrárközgazdasági Intézet.
A június eleji adatok szerint csökkent a tojás csomagolóhelyi ára, valamint a vágósertés és a vágócsirke termelői ára 2023 azonos időszakához képest – olvasható az Agrárközgazdasági Intézet legfrissebb összefoglalóiban.
Csökkent a gabona, az ipari- és takarmánynövények ára, a zöldségek többsége is olcsóbb lett, illetve mérséklődött vagy megállt a drágulásuk 2024 elejére – tájékoztatott az Agrárközgazdasági Intézet.
Bár a műtrágya összességében még mindig drágább, mint egy éve, néhány termék ára már a tavalyi szintre csökkent az első negyedévben – olvasható az Agrárközgazdasági Intézet összefoglalójában.
A magyarországi vágóhidakon 97,9 ezer szarvasmarhát vágtak le 2022-ben, 10,4 százalékkal kevesebbet az előző évinél. Sertésből 4 millió 532 ezret, ez 6,9 százalékos csökkenés, baromfiból pedig 207,8 millió darabot, ami 11 százalékkal marad el a 2021. évitől.
A Gazdasági Versenyhivatal tavaly megkezdett konzultáció-sorozatának keretében az Agrárközgazdasági Intézet szakembereivel egyeztetett az élelmiszer-infláció gazdasági hátteréről.
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Családbarát Magyarország Központ stratégiai együttműködési szerződést írt alá, amelynek célja a családi vállalkozások fejlesztése és a női vezetők támogatása.
A SALT Budapest alapvető filozófiája a hagyományos magyar konyha újragondolása. Tóth Szilárd séf és csapata olyan régi recepteket és technikákat elevenít fel, amelyek évtizedekkel, sőt évszázadokkal ezelőtt jellemezték a magyar vidéki konyhát.
Egy új atomerőművi blokk építése számokban: