Szálloda épült Faddon Paks II. építőinek

2022. 11. 27., 09:15

Szállodát adtak át Faddon, ahol az új paksi reaktorblokkok építésén dolgozók kaphatnak majd szállást.

A 78 szobás szállodát egy több mint százéves dohánybeváltó helyén, két év alatt, 430 millió forintból építette meg a nyírségi MS-Comfort Kft. – írja a TEOL. Az épületben van egy ebédlő és a tetőtérben 450 négyzetméteres közösségi helyiség is. 

Az avató ünnepen Móri Sándor, az építő MS-Comfort Kft. ügyvezetője mutatta be szóban az elkészült szállodát, Angyalosy Zsoltné lelkipásztor megáldotta az épületet, majd hagyományos módon, a nemzetiszínű szalag átvágásával átadták az új szállodát. 

Süli János országgyűlési képviselő elmondta: a paksi építőknek további szállások kellenek még, ezért szándékuk, hogy folytatják az ittenihez hasonló átépítéseket. A nagydorogi dohányszárító-feldolgozó négy épületét is átmentik a huszonegyedik századnak, és a kalocsai laktanya is a Paksi Ipari Park birtokában van. Az új Duna-híd már épül, 2023 végén – 2024 elején befejezik építését, és akkor Kalocsáról rövidebb idő alatt el lehet majd jutni az erőműhöz, mint Paksról. Amikor pedig Paks II. felépül, a ligetes, parkos faddi szállodából emelt szintű nyugdíjas otthon lehet.

A fotón Móri Sándor, Süli János, Angyalosy Zsoltné és Gergely József, járási hivatalvezető vágták a szalagot (Szepesi László/TEOL).

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-06 20:47:44
Magyarországon a sertéshúsfogyasztás az utóbbi időben növekedett. Mostanra elérte az évi 30 kilogrammot személyenként, második helyen van a baromfiágazat után – mondta Tarpataki Tamás, az Agrárminisztérium agrárpiacért felelős helyettes államtitkára.
2023-02-06 19:47:00
„331 millió euró összegű új beruházás fogja támogatni a nagy kockázatú, mélytechnológiás induló vállalkozásokat, hogy innovációikat piacra dobják és felfuttassák.”

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

  Rovathírek: GUSTO

Kis csapatunk valamennyi tagja száraz januárt tartott. Nagy kérdés volt, milyen borral indítsuk újra ízlelőbimbóink operációs rendszerét február elején.

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL