Szálloda épült Faddon Paks II. építőinek

2022. 11. 27., 09:15

Szállodát adtak át Faddon, ahol az új paksi reaktorblokkok építésén dolgozók kaphatnak majd szállást.

A 78 szobás szállodát egy több mint százéves dohánybeváltó helyén, két év alatt, 430 millió forintból építette meg a nyírségi MS-Comfort Kft. – írja a TEOL. Az épületben van egy ebédlő és a tetőtérben 450 négyzetméteres közösségi helyiség is. 

Az avató ünnepen Móri Sándor, az építő MS-Comfort Kft. ügyvezetője mutatta be szóban az elkészült szállodát, Angyalosy Zsoltné lelkipásztor megáldotta az épületet, majd hagyományos módon, a nemzetiszínű szalag átvágásával átadták az új szállodát. 

Süli János országgyűlési képviselő elmondta: a paksi építőknek további szállások kellenek még, ezért szándékuk, hogy folytatják az ittenihez hasonló átépítéseket. A nagydorogi dohányszárító-feldolgozó négy épületét is átmentik a huszonegyedik századnak, és a kalocsai laktanya is a Paksi Ipari Park birtokában van. Az új Duna-híd már épül, 2023 végén – 2024 elején befejezik építését, és akkor Kalocsáról rövidebb idő alatt el lehet majd jutni az erőműhöz, mint Paksról. Amikor pedig Paks II. felépül, a ligetes, parkos faddi szállodából emelt szintű nyugdíjas otthon lehet.

A fotón Móri Sándor, Süli János, Angyalosy Zsoltné és Gergely József, járási hivatalvezető vágták a szalagot (Szepesi László/TEOL).

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

  Rovathírek: GUSTO

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL