„Nukleáris biztonság: Európa jövőjének biztosítása”

„Nukleáris biztonság: Európa jövőjének biztosítása”
2023. 04. 17., 14:21

2023. április 12-13-án „Nukleáris biztonság: Európa jövőjének biztosítása” címmel tartottak konferenciát a budapesti Francia Intézet és a magyarországi Francia Nagykövetség szervezésében, amelyen az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) szakértői is előadást tartottak.

A francia, magyar és szlovák szakértők a nukleáris biztonság, a radioaktív hulladékok kezelése és a nukleáris energia társadalmi elfogadottságának egyes kérdéseiről adtak rövid áttekintést. Az előadásokat követően a rendezvény lehetőséget biztosított az eszmecserére, a hallgatóság bevonásával közvetlen beszélgetésre.

Az OAH részéről előadóként vett részt Rétfalvi Eszter felügyeleti igazgató, aki a nukleáris biztonság hatósági felügyeletének hazai tapasztalatairól tartott előadást, továbbá Lázár István főosztályvezető, aki a magyarországi radioaktívhulladék-tárolók hatósági felügyeletéről adott áttekintést.

A külföldi és a hazai előadók is kiemelték a nukleáris terület és a hozzá kapcsolódó döntések átláthatóságának, valamint a tájékoztatási tevékenység fontosságát. Egyetértés volt abban, hogy napjainkban sokkal nagyobb az információigénye a társadalomnak, továbbá megnőtt a lakosság igénye arra, hogy részt vegyen az őt érintő döntési folyamatokban. A résztvevők emellett azt is megállapították, hogy a karbonsemlegességi, ellátásbiztonsági célok elérése szükségszerűen maga után vonta az atomenergia energiamixben betöltött szerepének fokozatos felértékelődését. A részt vevő szakértők kiemelték, hogy a nukleáris biztonságnak ebben a folyamatban is minden más szemponttal szemben elsőbbséget kell adni. (OAH)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-27 10:15:00
Ha nem költik el május végéig a SZÉP-kártya tulajdonosok az október közepéig megkapott pénzüket, akkor ugrik a kedvezményük, és júniustól már csak 15 százalékos büntetéssel tehetik ezt meg – hívja fel a figyelmet a Bank360.hu. A hosszú hétvégén tehát érdemes vadászni az elfogadóhelyekre az érintett SZÉP-kártyásoknak.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

  Rovathírek: GUSTO

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL