Kalocsa, Foktő és térsége a paksi beruházás nyertese lesz

Kalocsa, Foktő és térsége a paksi beruházás nyertese lesz
2024. 05. 27., 16:10

Közel százötven fős munkásszállót adott át a Bács-Kiskun vármegyei Foktőn Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Kalocsa, Foktő és térsége a Paks II. atomerőmű-beruházás nyertesei közé fog tartozni az új hídnak és a most átadott munkásszállásnak köszönhetően – mondta Szijjártó Péter a Bács-Kiskun vármegyei Foktőn, a Turbo Szálló átadásakor. A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte: a paksi beruházásra tízezres nagyságrendben érkeznek majd munkavállalók, az ő elszállásukra is alkalmas lesz az egykori laktanya területén kialakított, 146 fős munkásszállás, melynek létrejöttét 70 százalékos támogatásintenzitással, 390 millió forinttal segítette a kormányzat.

A magyar gazdaságtörténet legnagyobb beruházásának számító Paks II. projekt Foktőtől 8–10 kilométerre valósul meg. Ebbe tudnak majd bekapcsolódni a Duna bal partján található települések a Paks–Kalocsa Duna-híd révén, amelyet június elején adnak át a forgalomnak – tette hozzá Szijjártó.

paks2.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 24., 09:37
Az árukézbesítő óriás radikális lépése fenntarthatósági szempontból kétszeres előnnyel jár, hiszen egyrészt a nem lebomló, műanyag légpárnák felhasználását 95 százalékkal csökkentette, másrészt olyan papír töltőanyaggal helyettesítette őket, ami egyszerre újrahasznosított és újrafelhasználható.
2024-06-25 09:40:42
A kormány úgy döntött, hogy július 1-jétől megszünteti a kötelező akciózást, ugyanakkor a kiskereskedelmi árverseny fenntartása, élénkítése érdekében továbbra is működteti az online árfigyelő rendszert.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

  Rovathírek: GUSTO

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL