Index: folytatódhat a Paks II. beruházás

Index: folytatódhat a Paks II. beruházás
2022. 02. 25., 12:55

Az energiaszektort semmilyen formában nem érintik az Oroszországgal szembeni szankciók, Paks II. is folytatható – értesült az Index.

Az Index úgy tudja, elsősorban a finn és a német delegáció érvei döntöttek amellett, hogy az energiaszektort vegyék le a szankciós listáról, így a végső megállapodásba a finn és német javaslat került, amely Magyarország számára és így a paksi beruházás szempontjából is kedvezőbb.

A döntésben szerepet játszhatott, hogy Finnországban már folyamatban van a Hanhikivi-1 beruházás, amelyet műszaki és technológiai szempontból Paks II. mintaprojektjének tartanak, mivel ugyanazt a reaktortípust tervezték bele, és ugyanúgy a Roszatom a fő kivitelező.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-06-10 08:13:00
A 2013 óta futó kezdeményezés elsősorban bértámogatással ösztönzi a középiskolások, egyetemisták vakációs foglalkoztatását, ami érdemben segíti elő a fiatalok munkatapasztalat szerzését. Idén nyáron 3,5 milliárd forintos keretösszegre pályázhatnak a jogosultak.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

  Rovathírek: GUSTO

Megkerülhetetlen cukrászlegendák, a csoki iránti szerelemből született friss kisvállalkozások, ékszerdobozhoz hasonlító helyiségek és nagypolgári miliő.

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL