Fizikai védelmi gyakorlatokra készül fel a Paksi Atomerőmű

Fizikai védelmi gyakorlatokra készül fel a Paksi Atomerőmű
2023. 11. 10., 17:11

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. a 2023. november 13-i héten felkészítést tart a telephely fegyveres őrzésében részt vevő állományoknak, valamint az Országis Atomenergia Hivatal (OAH) és az érintett többi hatóság megfigyelése és értékelése mellett végrehajtja az éves fizikai védelmi gyakorlatát. A felkészülés és a végrehajtás a megszokottól eltérő hang- és fényhatásokkal, illetve füsttel járhat.

A hazai nukleáris védettség és az erőmű fizikai védelme szempontjából mérföldkőnek tekinthető a valós szimuláción alapuló, úgynevezett Force-on-Force (azaz kijelölt kötelék egy kijelölt másik kötelék elleni) rendszer alkalmazása, amelynek során az egyes szervezetek eljárásrendjei és kommunikációja mellett, a találatjelző rendszerek segítségével a végrehajtó állomány egyéni teljesítménye is vizsgálható – olvasható az OAH közleményében.

A hét során az állomány folytatja az idén augusztusban megkezdett felkészülést, gyakorolja a találatjelző rendszer használatát és annak felszerelésükhöz, fegyverzetükhöz integrálását. Ezt követően az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. végrehajtja az éves ellenőrző gyakorlatát, ahol az OAH és az érintett többi hatóság megfigyeli és értékeli a helyszínen gyakorlatozó állomány teljesítményét. A gyakorlat, a jogszabályi előírások teljesítésén és a Paksi Atomerőmű fizikai védelmi rendszere működésének vizsgálatán túl is kiemelkedő jelentőségű, mert ez lesz első olyan ellenőrző hatóságok előtti végrehajtás, amely már a Force-on-Force rendszer alkalmazásával zajlik.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 15:40
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

  Rovathírek: GUSTO

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL