Az OAH-ba látogatott a NAÜ főigazgatója

Az OAH-ba látogatott a NAÜ főigazgatója
2023. 02. 27., 19:13

2023. február 22-én az Országos Atomenergia Hivatalnál tett látogatást Rafael Mariano Grossi, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség főigazgatója. A magas rangú vezetőt Kádár Andrea Beatrix elnök fogadta hivatalában. A megbeszélésen többek között az ukrán helyzetről, valamint a Paks II. projektről tárgyalt a két vezető.

Az ukrán helyzettel kapcsolatban a NAÜ-főigazgató jelezte: mielőbb szeretnék elérni, hogy az ukrán atomerőművek körül demilitarizált övezetet hozzanak létre. Ennek érdekében folyamatosan tárgyalnak mind az ukrán, mind az orosz féllel. Kádár Andrea Beatrix elismerését fejezte ki Rafael Mariano Grossinak az ukrán nukleáris biztonsági helyzet javításának érdekében tett erőfeszítéseiért, legfőképpen azért, hogy sikerült elérni azt, hogy a NAÜ telepített ellenőrei folyamatos jelenléttel személyesen ellenőrzik az ukrán atomerőműveket.

A megbeszélésen szóba került a Paks II. projekt előrehaladása, valamint a Paksi Atomerőmű üzemidő-hosszabbításához kapcsolódó jövőbeni hatósági feladatok.

A NAÜ biztosította az OAH-t arról, hogy továbbra is támogatja hazánkat a nukleáris területhez kapcsolódó szabályozási kérdésekben, megosztva azokat a nemzetközi jó gyakorlatokat, amelyeket a hivatal hasznosíthat.

A találkozónak különös jelentőséget adott, hogy legutóbb 2011-ben járt Magyarországon NAÜ-főigazgató. (OAH)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Ifjúsági és Induló Vállalkozás szekciója, valamint a FIVOSZ szervezésében a VOSZ BPMRSZ együttműködésével teltházas rendezvényt tartottak március 22-én Budapesten.

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL