Itt találod az összes cikket a „Michelin-csillag” témában!
Idén először már nem csak budapesti, hanem vidéki éttermeket is minősített a Michelin Guide francia étteremkalauz.
A Michelin bejelentette, hogy 2022-től nemcsak Budapesten, hanem egész Magyarországon keresi a legjobb éttermeket. Az egész országot lefedő új kalauz („National selection of Hungary”) az év második felében jelenik meg.
Dubaj lett az első közel-keleti úti cél, amelynek éttermei bekerülnek a világhírű Michelin-kalauz étteremajánlójába.
Noha a Michelin-kalauzban akad pár pénztárcabarát hely is, azért azt a legtöbb gasztrokibic tudja, hogy a csillagos éttermek többségében egy sok fogásos ebéd vagy vacsora kisebb vagyonba kerül.
A budapesti Matild Palotában nyitja meg első európai Spago éttermét nyár elején Wolfgang Puck Michelin-csillagos osztrák sztárséf, aki 27 éve készíti a hollywoodi Oscar-gálák menüjét.
Október 17-én az Erzsébet téri óriáskerék kabinjaiban szolgálják fel Miguel Vieira, az első hazai Michelin-csillagot megszerző séf vacsora menüsorát.
Ana Rost, a Hisa Franko étterem séfjét 2017-ben a világ legjobb női konyhafőnökének választották. „Ez egy olyan páratlan sikertörténet, amely folytatódni fog, ezt megígérhetem” - monda Ros, miután elnyerte a kulináris világ Oscar-díját.
A Pag szigetén található novaljai Boskinac és a korculai LD Terrace étterem kapott újonnan egy-egy Michelin-csillagot a híres gasztronómia kalauz ítészeitől idén. Ezzel már hét Michelin-csillagos étterem van Horvátországban.
Két évvel az alapító halála után elveszített egy csillagot Paul Bocuse világhírű francia mesterszakács legendás étterme.
Marc Veyrat francia séf elvesztette perét a Michelin francia étteremkalauz ellen, amit azért indított, mert étterme idén csak két csillagot kapott a korábbi három helyett.
Mauro Colagreco argentin séf dél-franciaországi, Mirazur nevű vendéglőjét választotta 2019 legjobbjává a Restaurant brit szakfolyóirat.
Egy romos tanyán kezdtük a borászkodást, ma pedig világszínvonalú üzemben készítjük borainkat – mondja az Üzletemnek Takler András szekszárdi borász.
Újabb két budapesti étterem, a Stand és a Babel is bekerült a Michelin-csillagos magyar éttermek sorába.
Három nagyszerű gasztrocsapatot már felépített eddig Várvizi Péter, a Larus Étterem kreatív séfje.
A magyarországi lakosság étterembe járási szokásait vizsgálta az ország első Gasztro Körképe.
Három Michelin-csillagos marbellai éttermét alakítja át hamburgerezővé Dani García spanyol séf.
A DiningHour a repülőjegyfoglaláshoz hasonló rendszerben, az éttermek csúcsidőszakán kívüli órákra kínál olcsóbb ételeket. Az applikációban jelenleg 70 minőségi budapesti étterem ajánlata található.
Évente több mint 1,3 milliárd aludoboz kerül forgalomba hazánkban. Szeptember 23-án, a nemzetközi hulladékgyűjtő nap alkalmából fontos arról is beszélni, hogy miért tekinthetünk értékes hulladékként az alumíniumdobozokra?
Jeong Kwan szeptember 25-én 15:00-17:30 között tart előadást a templomi konyha művészetéről, az egészségmegőrzésről és szót ejt a fenntarthatóság fontosságáról is.
Egy új atomerőművi blokk építése számokban: