Másodízben volt a Pollack Expo résztvevője a Paks II. Zrt.

Másodízben volt a Pollack Expo résztvevője a Paks II. Zrt.
2022. 02. 28., 14:14

Idén is sok érdeklődő kereste fel Pécsen a Paks II. standját a projekt és az aktuális állásajánlatok iránt érdeklődve.

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara két év után rendezi meg újra élőben, a pécsi Expo Centerben február 24-25-én a legnagyobb vidéki műszaki-építőipari szakmai kiállítást és konferenciát. A Pollack Expo – mint a szervezők mondják – több mint egy évente ismétlődő konferencia, szakkiállítás, több mint üzletkötési és továbbképzési lehetőség mérnökök számára és több mint állásbörze egyetemi hallgatók számára. Az egyetemi kar képzéseihez kapcsolódó területeken, azaz az építészethez és az építőiparhoz, az épületgépészethez és a gépészethez, az informatikához és a környezetiparhoz, valamint a villamosiparhoz kapcsolódó mintegy száz előadással várják a műszaki, illetve a mérnöki tudományok újdonságai és megoldásai iránt nyitott egyetemi hallgatókat, a gyakorló szakembereket és a nagyközönséget.

Az e szellemben rendezett szakmai kiállításon több mint 110 cég jelent meg, köztük másodízben a rendezvény történetében a Paks II. Zrt. A két új atomerőművi blokk építéséért és majdani üzemeltetéséért felelős társaság küllemében is vonzó, informatív standjánál megfordulók zöme a projekt státuszáról, illetve az álláslehetőségekről érdeklődött. 

A Paks II. Zrt. a beruházás során több száz felsőfokú végzettségű műszaki szakember felvételét tervezi. A szakember-utánpótlást biztosító képzésben több hazai egyetem mellett a Pécsi Tudományegyetemmel is szerepet vállal, az intézmény az egyik bázisa a Paks II. Zrt. támogatásával megvalósuló színvonalas oktatási programnak, a Paks II. Akadémiának.

A Paks II. Zrt. egyetemi hallgatóknak, pályakezdőknek és szakmai tapasztalatokkal rendelkezőknek is kínál álláslehetőségeket. A nyitott pozíciókról további információhoz lehet jutni a cég karrierportálján

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL