Lakást, házat néznek Pakson az erőmű bővítésén dolgozó oroszok

atombusiness.hu  |  2017. 08. 10., 15:39

Roham még nincs, de már el kezdték nézni a kiadó lakásokat, családi házakat Pakson az atomerőmű bővítésén dolgozó oroszok.

Roham még nincs, de már el kezdték nézni a kiadó lakásokat, családi házakat Pakson az atomerőmű bővítésén dolgozó oroszok.

Elsősorban jó minőségű családi házat, esetleg társasházi lakást bérelnének Pakson az atomerőmű bővítésén dolgozó orosz állampolgárok. Várhatóan a bérlés mellett a tartósan itt maradók egy része vásárlásban gondolkozik majd – mondta az Idexnek Soóki-Tóth Gábor, az Otthon Centrum elemzési vezetője.

Fokozódó érdeklődésre az ingatlanosok és város egyaránt számít. Fejlesztések is várhatóak, köztük több száz családi ház, lakás épülhet. Ezen kívül lesz elkerülő út és a kalocsai Duna híd is megépülhet. "Természetesen nem mindenki Pakson lakik majd, de az itt maradó üzemeltetőknek városunkban kell lakhatást biztosítanunk, bölcsődével, oktatási, kulturális és egészségügyi létesítményekkel" – idézi a hírportál Szabó Péter alpolgármestert, aki májusban beszélt erről a Paksi Hírnöknek.

A paksi beruházás csúcsa 2021-2022 környékén várható, ekkor nagyjából hétezer ember dolgozik majd a beruházáson. A velük együtt érkező családtagokkal együtt akár 10-12 ezer ember lakhatását, ellátását, a gyerekek esetében oktatását kell megoldani Pakson illetve a környező településeken.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-29 20:10:00
A korábbi éveket jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima díjra. A tudomány, művészet, sport, oktatás és ismeretterjesztés terén kiemelkedő munkássággal bíró jelölteknek odaítélt elismerést december elején adják át a Művészetek Palotájában.
2023-09-29 16:50:00
A rossz egyéni döntéseket jobb elkerülni, ennek pedig a legjobb módja, ha a felnövekvő generáció már az iskolában elsajátítja a pénz használatának alapjait, a pénzügyi rendszer lényegét, a takarékosságot és a saját erőforrásainkkal való gazdálkodást – mondta Varga Mihály a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj átadóünnepségén.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

Példaértékű gazdasági ökoszisztémát jelent Zalaegerszegen a felsőoktatás, az ipar, a vállalkozók és az önkormányzat együttműködése, amelynek révén a város régiós jelentőségre tehet szert a járműipari kutatás-fejlesztés terén – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által Zala vármegyében a közelmúltban megrendezett elnökségi ülésén.

  Rovathírek: GUSTO

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL