Lakást, házat néznek Pakson az erőmű bővítésén dolgozó oroszok

atombusiness.hu  |  2017. 08. 10., 15:39

Roham még nincs, de már el kezdték nézni a kiadó lakásokat, családi házakat Pakson az atomerőmű bővítésén dolgozó oroszok.

Roham még nincs, de már el kezdték nézni a kiadó lakásokat, családi házakat Pakson az atomerőmű bővítésén dolgozó oroszok.

Elsősorban jó minőségű családi házat, esetleg társasházi lakást bérelnének Pakson az atomerőmű bővítésén dolgozó orosz állampolgárok. Várhatóan a bérlés mellett a tartósan itt maradók egy része vásárlásban gondolkozik majd – mondta az Idexnek Soóki-Tóth Gábor, az Otthon Centrum elemzési vezetője.

Fokozódó érdeklődésre az ingatlanosok és város egyaránt számít. Fejlesztések is várhatóak, köztük több száz családi ház, lakás épülhet. Ezen kívül lesz elkerülő út és a kalocsai Duna híd is megépülhet. "Természetesen nem mindenki Pakson lakik majd, de az itt maradó üzemeltetőknek városunkban kell lakhatást biztosítanunk, bölcsődével, oktatási, kulturális és egészségügyi létesítményekkel" – idézi a hírportál Szabó Péter alpolgármestert, aki májusban beszélt erről a Paksi Hírnöknek.

A paksi beruházás csúcsa 2021-2022 környékén várható, ekkor nagyjából hétezer ember dolgozik majd a beruházáson. A velük együtt érkező családtagokkal együtt akár 10-12 ezer ember lakhatását, ellátását, a gyerekek esetében oktatását kell megoldani Pakson illetve a környező településeken.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL