Kalocsa és térsége is nyertese lehet a Paks II. beruházásnak

atombusiness.hu  |  2020. 02. 21., 13:57

Süli János tárca nélküli miniszter is elkötelezett amellett, hogy Kalocsa és térsége minél nagyobb mértékben részesüljön a beruházás kínálta fejlesztési lehetőségekből – hangzott el a Kalocsai Vállalkozói Klub által a Paks II. beruházáshoz kapcsolódó kérdéskörben szervezett fórumon.

Süli János tárca nélküli miniszter is elkötelezett amellett, hogy Kalocsa és térsége minél nagyobb mértékben részesüljön a beruházás kínálta fejlesztési lehetőségekből – hangzott el a Kalocsai Vállalkozói Klub által a Paks II. beruházáshoz kapcsolódó kérdéskörben szervezett fórumon.

Kalocsa gyarapodásához újabb lendületet a Paks II. beruházás megvalósítása adhat – mondta dr. Filvig Géza polgármester.

Süli János tárca nélküli miniszter is elkötelezett amellett, hogy Kalocsa és térsége minél nagyobb mértékben részesüljön a beruházás kínálta fejlesztési lehetőségekből – tájékoztatott Csuka László Zoltán, a Paks II. kerítésen kívüli beruházásaiért felelős PIP Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

„A PIP Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit Kft.-nek három nagy feladata van: az egyik az összes olyan infrastruktúrának a létrehozása, ami a Paks II. megépítéséhez szükséges. A másik terület gyakorlatilag azt fedi le, hogy a Közép-Duna menti térségben lévő vállalkozói kör hogyan, miként tud a beruházáshoz kapcsolódva olyan többlet profitot elérni, ami a saját boldogulása mellett, a helyi iparűzési adón keresztül a székhely település fejlődését is segíti. A harmadik feladat a térségfejlesztés. A térségfejlesztés valamikor egyértelműen megegyezett a Paks II.-höz kapcsolódó térségfejlesztéssel, de immár több területen önálló funkciót jelent” – fejtette ki a szakember.

Tavaly július 31-én született kormánydöntés arról, hogy a Paks II. építéséhez szükséges szállás megteremtése a PIP Kft. feladata lesz. Ebből az következik, hogy az orosz fél által megadott adatoknak megfelelő szállásmennyiséget kell létrehozni. Az orosz fél által megadott adatok szerint az építkezés csúcsidejében akkor 12–13 ezer ember pluszként jelenik meg a térségben. „Mintegy ezer főt kell elhelyezni lakásokban, különböző helyszíneken. A másik nagy feladat a tömegszállás biztosítása, 7–8 ezer főnyi munkás részére”.

KALOhírek

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL