Itt találod az összes cikket a „SVÉT” témában!
Ruprecht Lászlóval, a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) elnökével kettős küldetést hajtunk végre.
Vannak olyan városok, amiknek békés, szerethető hangulata van, olyanok, ahova mindig jól esik visszamenni: nekem Mosonmagyaróvár is ilyen, így nem kellett kétszer feltenni a kérdést, megyek-e a Belvárosi Gasztro Tavaszra.
Jó érzés, hogy nagyon sok ember képes nagyon sok kilométert utazni egy finom ebédért vagy egy stílusos vidéki gasztronómiai tematikájú rendezvényért.
A fővároson kívüli éttermek megérdemlik a figyelmet – ennek jegyében díjaztak ma, április 8-án termelőket, konyhákat és a minőségi gasztronómiáért dolgozó szakmai szereplőket.
Étteremből SVÉTterem.
Évek óta hagyománynak számít a Hú!SVÉT Mini rendezvény, és minden alkalommal van valami küldetése. Az esemény bevételéből idén a palkonyai nyári gyermektábort szeretnék támogatni.
A jó hírből sosem elég. Van még egy. Március 27-én 17 órakor mangalica borvacsorán vehetnek részt azok a szerencsések, akik időben foglalnak asztalt.
A március 9-i Mini SVÉT a súlyos ételsor ellenére nem csak a kosztról szólt. Ugyanilyen fontos a hangulat és az évről-évre összeverődő remek társaság.
Híres séfekkel és kiváló borászokkal együtt azt kutattuk, hogyan lehetne tágítani a tokaji borok gasztronómiai horizontját. Történelmi pillanatnak lehettünk tanúi.
Március 30-án elindult a SVÉTasztal! A Stílusos Vidéki Éttermiség házhoz szállítja a magyar alapanyagokat, hogy ezzel is segítse a hazai termelőket a veszélyhelyzetben.
Új támogatási lehetőség nyílik 50 milliárd forint keretösszeggel a leghátrányosabb helyzetű régiókban és a szabad vállalkozási zónákban működő mikro- és kisvállalkozások számára; a GINOP Pluszban meghirdetett pályázati felhívás célja a vidéki vállalkozások versenyképességének növelése.
A SALT Budapest alapvető filozófiája a hagyományos magyar konyha újragondolása. Tóth Szilárd séf és csapata olyan régi recepteket és technikákat elevenít fel, amelyek évtizedekkel, sőt évszázadokkal ezelőtt jellemezték a magyar vidéki konyhát.
Egy új atomerőművi blokk építése számokban: