Itt találod az összes cikket a „pálinka” témában!
Hogy melyik gyümölcs nyerné a legillatosabb pálinka címet, nem tudom, de az biztos, hogy ez a birs dobogós lenne.
A gyümölcsök kiválasztását, a lepárlást és az érlelési folyamatot az idén 20 éves Agárdi főzőmestere, Vértes Tibor felügyelte, míg az érleléshez használt amforákat a Légli Kerámia Manufaktúrában Légli Attila fazekasmester felügyelete mellett készítették.
A tavalyi 1700 mintaszám után az idén több mint 2177 pálinkát neveztek, ebből 2169 tétel került a bírák elé. Magyarországon kívül Szlovákiából, Romániából és Szerbiából is sok pálinkafőző nevezett.
A pálinka a magyar gasztronómia egyik pótolhatatlan eleme, megvan a maga helye a megterített asztalon, főzése és fogyasztása pedig évszázadok óta a magyar népi tradíció szerves része – jelentette ki Nagy István agrárminiszter az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny díjátadó ünnepségén.
Az akció célja, hogy a pálinka, mint az egyik leghíresebb Hungarikum termékünk valóban és kizárólag Magyarországon termett gyümölcsből készüljön.
A „Szakszerű pálinkakínálás vendéglátó-ipari szakemberek részére” című kötet már letölthető a NAK portáljáról.
Jelenleg körülbelül 238 ezer női tulajdonos van Magyarországon, és bár számuk 2024-ben csökkent, a kizárólag női vezetésű cégek aránya stabil maradt, a teljes vállalati bázis 17 teszi ki.
A SALT Budapest alapvető filozófiája a hagyományos magyar konyha újragondolása. Tóth Szilárd séf és csapata olyan régi recepteket és technikákat elevenít fel, amelyek évtizedekkel, sőt évszázadokkal ezelőtt jellemezték a magyar vidéki konyhát.
Egy új atomerőművi blokk építése számokban: