Itt találod az összes cikket a „nyári szezonális élelmiszerlánc ellenőrzés” témában!
A leggyakoribb hiányosságok a higiéniai és nyomonkövethetőségi problémák voltak, de sok esetben az allergénekről sem tájékoztatták megfelelően a vásárlókat.
Bár egy egri pince működését ideiglenesen fel kellett függeszteni, összességében megnyugtató tapasztalatokkal zárult a hatósági mustra – tájékoztatott dr. Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős helyettes államtitkár.
A nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés első két hetében zajlott a strandbüfé-ellenőrzések során országosan 241 létesítményt vizsgáltak meg a szakemberek: nagy részük a jogszabályoknak megfelelően üzemel, az ellenőrök ugyanakkor hiányosságokat is találtak, jellemzően a higiénia területén.
Június 16-án elindult az országos szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, amelyen a korábbiaknál koncentráltabb figyelem irányul majd egy-egy jelentős szakterületre, népszerű termékkörre.
A júliusi első időszakban összesen 2338 ellenőrzésre került sor. 284 esetben élelmiszer-előállító helyen, 884 esetben az élelmiszer-forgalmazásban és 1170 esetben vendéglátóhelyen vizsgálódtak a szakemberek. A feltárt szabálytalanságok miatt 36 alkalommal figyelmeztetést, 196 esetben bírság kiszabását alkalmazták szankcióként, utóbbit összesen 13 415 384 forint értékben.
Az ellenőrzések során fokozott figyelmet fordítanak a hűtési lánc fenntartásának és dokumentálásának vizsgálatára.
Befejeződött a teljes élelmiszerláncra kiterjedő idei nyári szezonális élelmiszerlánc ellenőrzés.
A GVH Versenytanácsa 23,9 millió bírságot szabott ki az elektronikai áruházláncra, amely elismerte a jogsértést, és a büntetésen felül több mint 1000 érintett vásárlónak összesen több mint 20 millió forint kompenzációt fizet.
Kovács Antal szerint nem elég, ha valaki jól tud dekantálni.
Egy új atomerőművi blokk építése számokban: