Itt találod az összes cikket a „Jobtain” témában!
„A következő év egyik legfontosabb kérdése, hogy megismétlődhet-e az a tendencia, miszerint a vállalatok kezdeti alacsonyabb béremelési tervei végül a munkavállalók magasabb bérigényeihez igazodtak” – hangsúlyozza Mihályi Magdolna, a Jobtain HR Szolgáltató ügyvezetője.
„A cafeteria-rendszer jelenlegi bővítése több választási lehetőséget biztosít a munkavállalóknak, így jobban igazíthatják a juttatásokat saját igényeikhez.”
„A döntés komoly könnyítést jelent a vállalatoknak, az ukránok után ugyanis a Fülöp-szigetiek vannak legtöbben a vendégmunkások között, és a számukra kiadott engedélyek száma növekszik a legdinamikusabban.”
Megalakult a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Minősített HR Szolgáltatók Szekciója.
Minden évben kihívást jelent szellemi és fizikai munkakörökben is a nyári szabadságok kiadása. Különösen igaz ez, ha egy gyár nem tervez nyári leállást – mondja Mihályi Magdolna, a Jobtain HR Szolgáltató ügyvezetője.
Az édesanyák alapvetően nem tapasztalnak negatív reakciókat, amikor bejelentik munkahelyükön, hogy gyermeket várnak.
Mihályi Magdolna: A belföldi toborzás egyre nehezebb, bár folyamatosak az intézkedések a hazai, mintegy 200 ezer fős munkaerőtartalék integrációjára
Felértékelődik a külföldi munkaerő-kölcsönzés szerepe, a belföldi munkaerő megtartása kulcskérdés lesz – mondja Mihályi Magdolna, a Jobtain HR Szolgáltató ügyvezetője.
„Az egyik legnagyobb nehézség a régebb óta itt dolgozó ukrán munkavállalók menekült hozzátartozóinak elszállásolása és utaztatása.”
A munkaerőhiány kezd olyan méreteket ölteni, ami Magyarország versenyképességét is kedvezőtlenül érinti. A problémát kezelve már számos vállalat nyitott a külföldi munkaerő behozatalára, amiben tapasztalt HR szolgáltató cégek segítik őket.
A stróman ügyvezetők között kínai, ukrán, román állampolgár is volt.
A SALT Budapest alapvető filozófiája a hagyományos magyar konyha újragondolása. Tóth Szilárd séf és csapata olyan régi recepteket és technikákat elevenít fel, amelyek évtizedekkel, sőt évszázadokkal ezelőtt jellemezték a magyar vidéki konyhát.
Egy új atomerőművi blokk építése számokban: