Görögdinnye

Itt találod az összes cikket a „görögdinnye” témában!

Görögdinnyére fókuszáltak a Nébih ellenőrei

Görögdinnyére fókuszáltak a Nébih ellenőrei

A dinnyék minőségi szempontból jól szerepeltek a hatósági vizsgálatokon, azonban többször akadt jelölés hiba a forgalmazók részéről.
2024. 06. 03., 09:24
Hetekkel korábban kezdődik a dinnyeszezon

A meleg tavaszi időszak miatt idén várhatóan már július elején beindulhat a hazai görögdinnye szezonja. Ebben az évben a tavalyinál kissé nagyobb területen, mintegy 3000 hektáron ültettek dinnyét a termelők, akik kedvező időjárás esetén a tavalyihoz hasonló felvásárlási árakra számíthatnak idén is.

2020. 07. 21., 19:15
Egyenesen a dinnyeföldről kerül a magyar görög az Auchanba

A hazai idény indulásától kezdve kizárólag magyar magvas görögdinnyét lehet kapni az Auchan áruházakban. A minőségi termékek címkéjén minden esetben feltüntetik az eredetét és szedéstől számítva átlagosan 24 órán belül, egyes áruházakban pedig már fél nap alatt a polcokra kerül a friss dinnye.

2020. 07. 16., 19:00
Szeptemberig kapható a magyar görögdinnye

A napokban országszerte megkezdődött a dinnyeszüret, és a hazai görögdinnye még szeptemberben is elérhető lesz az üzletekben, piacokon. Az átlagos dinnyefogyasztás 10 kg/fő/év; egyre népszerűbbek a többféle formájú, valamint a magnélküli dinnyék – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképéből.

2019. 07. 16., 14:42
Mikor érett a görögdinnye?

A görögdinnye vásárlásakor mindig van az emberben egy kicsi bizonytalanság: vajon érett, jó ízű lesz? A megfelelő érettség és a kellemes íz a többi gyümölcs esetében is alapvető szempont, ez a kérdés valahogy mégis a görögdinnye esetében vált különösen fontossá. A Nébih szakértői összefoglalták, mire érdemes odafigyelni a vásárlás során.

2019. 07. 15., 12:30
Indul a hazai görögdinnye szezon

A hét elejétől már az egész országban elérhető lesz a hazai, minőségi, friss görögdinnye – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképéből.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

  Rovathírek: GUSTO

A SALT Budapest alapvető filozófiája a hagyományos magyar konyha újragondolása. Tóth Szilárd séf és csapata olyan régi recepteket és technikákat elevenít fel, amelyek évtizedekkel, sőt évszázadokkal ezelőtt jellemezték a magyar vidéki konyhát.

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL