Itt találod az összes cikket a „görögdinnye” témában!
A meleg tavaszi időszak miatt idén várhatóan már július elején beindulhat a hazai görögdinnye szezonja. Ebben az évben a tavalyinál kissé nagyobb területen, mintegy 3000 hektáron ültettek dinnyét a termelők, akik kedvező időjárás esetén a tavalyihoz hasonló felvásárlási árakra számíthatnak idén is.
A hazai idény indulásától kezdve kizárólag magyar magvas görögdinnyét lehet kapni az Auchan áruházakban. A minőségi termékek címkéjén minden esetben feltüntetik az eredetét és szedéstől számítva átlagosan 24 órán belül, egyes áruházakban pedig már fél nap alatt a polcokra kerül a friss dinnye.
A napokban országszerte megkezdődött a dinnyeszüret, és a hazai görögdinnye még szeptemberben is elérhető lesz az üzletekben, piacokon. Az átlagos dinnyefogyasztás 10 kg/fő/év; egyre népszerűbbek a többféle formájú, valamint a magnélküli dinnyék – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképéből.
A görögdinnye vásárlásakor mindig van az emberben egy kicsi bizonytalanság: vajon érett, jó ízű lesz? A megfelelő érettség és a kellemes íz a többi gyümölcs esetében is alapvető szempont, ez a kérdés valahogy mégis a görögdinnye esetében vált különösen fontossá. A Nébih szakértői összefoglalták, mire érdemes odafigyelni a vásárlás során.
A hét elejétől már az egész országban elérhető lesz a hazai, minőségi, friss görögdinnye – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképéből.
Az Agrárkamara most alakult munkacsoportja támogatja a dinnyefogyasztást ösztönző idei kampányt.
Nagy az érdeklődés az EXIM Magyarország Demján Sándor Programban meghirdetett konstrukciói iránt, a termékpaletta 600 milliárd forintra bővített keretének már a több mint kétharmada kimerült.
A SALT Budapest alapvető filozófiája a hagyományos magyar konyha újragondolása. Tóth Szilárd séf és csapata olyan régi recepteket és technikákat elevenít fel, amelyek évtizedekkel, sőt évszázadokkal ezelőtt jellemezték a magyar vidéki konyhát.
Egy új atomerőművi blokk építése számokban: