Új stratégiát fogadott el a WENRA

Új stratégiát fogadott el a WENRA
2023. 11. 21., 13:10

2023. november 14-én és 15-én Párizsban került sor a Nyugat-európai Nukleáris Hatóságok Szövetségének (WENRA) őszi plenáris ülésére, amelyen az Országos Atomenergia Hivatal képviseletében Juhász László hatósági elnökhelyettes vett részt.

A résztvevők elfogadták a WENRA új stratégiáját, amely 2024 januárjától lép életbe. Az új stratégia főbb célkitűzései között szerepel például a közös biztonsági követelmények meghatározása kiemelt témákban, az új technológiák értékelésével kapcsolatos hatósági együttműködést támogató jó gyakorlatok kidolgozása, valamint a kiemelt kérdésekben közös, vagy WENRA-álláspont kialakítása. Az ülésen a nukleáris biztonsági hatósági vezetők számos fontos, aktuális témát vitattak meg, többek között az ukrán nukleáris létesítmények biztonsági helyzetét és a munkacsoportok beszámolóit.

A WENRA új, csatlakozási kritériuma alapján az eddig megfigyelői státusszal rendelkező lengyel hatóság teljes jogú tagságot kapott, továbbá a 2016. óta megfigyelői státusszal rendelkező japán hatóság társult tagi státuszt kapott. (OAH)

A WENRA-ülés összefoglalója itt érhető el.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 24., 09:37
Az árukézbesítő óriás radikális lépése fenntarthatósági szempontból kétszeres előnnyel jár, hiszen egyrészt a nem lebomló, műanyag légpárnák felhasználását 95 százalékkal csökkentette, másrészt olyan papír töltőanyaggal helyettesítette őket, ami egyszerre újrahasznosított és újrafelhasználható.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

  Rovathírek: GUSTO

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL