Megérkezett az első fűtőanyag-szállítmány az Akkuyu Atomerőműbe

Megérkezett az első fűtőanyag-szállítmány az Akkuyu Atomerőműbe
2023. 05. 05., 10:41

2023. április 27-én megérkezett az első fűtőanyag-szállítmány a törökországi Akkuyu Atomerőműbe, ami fontos mérföldkő: ekkortól számít az erőmű hivatalosan is nukleáris létesítménynek.

A jelentős alkalomhoz nagyszabású rendezvényt szerveztek, amelyre az Országos Atomenergia Hivatalt is meghívták.

Az OAH figyelemmel kíséri a török létesítési folyamatot, mivel Törökországban is a hazaihoz hasonló VVER-típusú atomerőművet építenek, így a tapasztalatok megosztása számos ponton hasznosul a hatósági munka során.

A rendezvény jelentőségét mutatja, hogy Rafael Mariano Grossi, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség főigazgatója is a vendégek között volt, a meghívottakat pedig a Török Köztársaság elnöke köszöntötte. (OAH)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-24 12:10:00
A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD szegedi óriásberuházásával immár véglegessé vált, hogy hazánk hosszú idő óta először nem kullogni fog az események után, hanem diktálni fogja egy nagy globális technológiai forradalom tempóját – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a vállalat február 23-i autóátadó ünnepségén.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

  Rovathírek: GUSTO

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL