Megérkezett az első fűtőanyag-szállítmány az Akkuyu Atomerőműbe

Megérkezett az első fűtőanyag-szállítmány az Akkuyu Atomerőműbe
2023. 05. 05., 10:41

2023. április 27-én megérkezett az első fűtőanyag-szállítmány a törökországi Akkuyu Atomerőműbe, ami fontos mérföldkő: ekkortól számít az erőmű hivatalosan is nukleáris létesítménynek.

A jelentős alkalomhoz nagyszabású rendezvényt szerveztek, amelyre az Országos Atomenergia Hivatalt is meghívták.

Az OAH figyelemmel kíséri a török létesítési folyamatot, mivel Törökországban is a hazaihoz hasonló VVER-típusú atomerőművet építenek, így a tapasztalatok megosztása számos ponton hasznosul a hatósági munka során.

A rendezvény jelentőségét mutatja, hogy Rafael Mariano Grossi, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség főigazgatója is a vendégek között volt, a meghívottakat pedig a Török Köztársaság elnöke köszöntötte. (OAH)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-27 10:15:00
Ha nem költik el május végéig a SZÉP-kártya tulajdonosok az október közepéig megkapott pénzüket, akkor ugrik a kedvezményük, és júniustól már csak 15 százalékos büntetéssel tehetik ezt meg – hívja fel a figyelmet a Bank360.hu. A hosszú hétvégén tehát érdemes vadászni az elfogadóhelyekre az érintett SZÉP-kártyásoknak.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

  Rovathírek: GUSTO

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL