Paks II.: éjjel-nappal épül a résfal

Paks II.: éjjel-nappal épül a résfal
2023. 08. 04., 12:40

Két géppel, két műszakban, éjjel-nappal építik a résfalat a két új blokk területén.

Kétműszakos munkarendben, 12 órás váltásban folyik a munka a két új blokk területén. Éjjel-nappal építik a résfalat, amelynek hossza 2,5 km, vastagság egy méter lesz. A kivitelező a német Bauer cég magyarországi leányvállalata. A blokkok területét függönyszerűen körülölelő vízzáró fal építésénél kétféle technológiát használnak. Elsőként az úgynevezett önszilárduló résiszapból készülő szakaszok építéséhez fogtak hozzá a szakemberek, ebből már több mint háromszáz méternyi elkészült augusztus első napjaira, illetve elkezdődött a vasbeton fal kivitelezése is. 

A területen a Bauer Magyarország Kft. két MC 76-os réselőgépe dolgozik. 

A résfal feladata egyrészt biztosítani, hogy a talajvíz csak ellenőrzött módon és minimális mértékben juthasson be a munkagödörbe, másrészt megakadályozni, hogy a résfalon kívül lecsökkenjen a talajvíz szintje, ami a Paksi Atomerőmű üzemelő négy blokkjának tekintetében kiemelten fontos feltétel.

paks2.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-13 13:15:00
A NAV 2023-as évkönyve részletes áttekintést ad az adóhatóság ellenőrzési gyakorlatáról, amelyből a jövőre vonatkozóan is értékes tanulságok szűrhetők le. A legfontosabb tudnivalókat a Deloitte szakértői foglalták össze.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

  Rovathírek: GUSTO

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL