Jákli Gergely: nukleáris minősítést kell szerezniük a Paks II. projektben részt vevő vállalkozásoknak

Jákli Gergely: nukleáris minősítést kell szerezniük a Paks II. projektben részt vevő vállalkozásoknak
2023. 11. 08., 19:40

Ahhoz, hogy a hazai vállalkozások csatlakozni tudjanak a Paks II. projekthez, az exporttapasztalaton túl nukleáris minősítésre van szükség – hívta fel a figyelmet Jákli Gergely vezérigazgató a Joint Venture Szövetség rendezvényén.

A Joint Venture Szövetség Country Ride rendezvénysorozatának pécsi állomásán Szijjártó Péter külügyminiszter is részt vett, aki a projektről elmondta: „kitermeltünk 1,5 millió köbméter földet, elkészült a résfal közel kétharmada, és megkezdtük a talajszilárdítást”.

Jákli Gergely, a Paks II. Zrt. elnök-vezérigazgatója további részleteket is megosztott a hallgatósággal. A Paks II. beruházás területe 300 hektár, amelyből maga az atomerőmű 120–130 hektáron épül meg. A múlt héten megkezdődött talajszilárdítás révén megerősítjük a két új blokk alatti területet, ezzel is tovább növelve a biztonságot.

Ahhoz, hogy a hazai vállalkozások csatlakozni tudjanak a Paks II. projekthez, az exporttapasztalaton túl nukleáris minősítésre van szükség – hangsúlyozta a vezérigazgató. Mind a saját, mind a fővállalkozó által bevonni kívánt szállítók alkalmasságát a nukleáris minősítési eljárás során a Paks II. Zrt. vizsgálja. Azon vállalkozások előtt, amelyek bekapcsolódnak ilyen módon a Paks II. projektbe, jelentős piac nyílik meg, hiszen Európa-, illetve világszerte sok ország döntött úgy Magyarországhoz hasonlóan, hogy meghosszabbítja működő blokkjainak üzemidejét, illetve új atomerőművet épít.

paks2.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-02 15:20:00
A Duna House Cégcsoport havi tranzakciószám becslése szerint 2023 novemberében országosan 8800 lakóingatlan cserélt tulajdonost; a cégcsoport pénzügyi márkája, a Credipass hazai adatai szerint a hónap folyamán 55 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-12-02 11:20:00
2023 III. negyedévében hazánkban a helyközi személyszállítás teljesítménye 8,4 százalékkal nőtt, az áruszállításé 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL