Na, melyik volt a Gourmet Fesztivál legjobb étele?

2017. 05. 22., 17:29
Gourmet
5360
By

A Gourmet eddigi történetének legsikeresebb fesztiválján vagyunk túl.

Idén a fesztivál átlépte a 20 ezer fős álomhatárt, és mintegy 23 500 érdeklődő volt kíváncsi a legmenőbb hazai gasztrofesztiválra.

A Gourmet történetében először, hagyományteremtő szándékkal díjazták a szervezők a fesztivál legjobb kiállítóját és legjobb ételét.

A szakmai zsűri értékelésén túl a közönség is szavazhatott kedvenceire, így most két kategóriában is adtak át díjakat, sőt a Magyar Turisztikai Ügynökség jóvoltából egy különdíjat is kiosztottak. 

A közönségszavazatok alapján 

  • a legjobb étel: Bánh Mi - (Funky pho) 
  • az idei legjobb kiállító: Bori Mami Étterem

Csapody Balázs (Kistücsök)

A szakmai zsűri döntése alapján 

  • a legjobb étel díj: Kistücsök Tokhal bodzás íróval, eperrel 
  • a legjobb kiállító díj: Anyukám mondta

Anyukám mondta

A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával egy Kulináris Innovációs Díjat is átadtak, amelyet szintén a szakmai zsűri értékelése alapján ítéltek oda.

Ebben a kategóriában mérlegelték a mangalica és eper alapanyagoknak a kreatív, újszerű megközelítését, a kitelepüléshez kötődő innovatív elemeket, illetve a fenntarthatósággal kapcsolatos kezdeményezéseket.

A díjat a Rosenstein Vendéglő kapta.