Mi ezeket a csokikat tesszük a karácsonyfa alá

2019. 12. 09., 12:21
Gourmet
3168
By

Chocome csokoládémanufaktúrát 2010-ben Mészáros Gábor alapította.

Mészáros a belgiumi Callebaut csokoládégyártó világhírű akadémiáján, a csokoládégurunak nevezett Philippe Vancayseele-től tanulta meg a csokoládékészítés mesterségét.

Mészáros Gábor

A chocoMe az elmúlt években a szakma legjelentősebb világversenyein sorra nyerte a díjakat, mára gyakorlatilag meghódította a világot. Szóval nem túlzás azt állítani, hogy a Kisgömb utcában készül a világ legfinomabb csokija.

Most karácsonyi válogatással jelentekezik a chocoMe, amit volt szerencsénk tesztelni.

A limitált kiadású vegyes szaloncukor válogatás 6 ízben csupa elegáns ízkombinációt vonultat föl. Krémes, olvadó textúra, minden porcikájában érezni a nemes alapanyagokat.

  • Feketeribizli püré ganache
  • Karibi 66% étcsokoládé ganache
  • Mandula és mogyoró praliné szárított palacsintatésztával
  • 40% tejcsokoládé ganache
  • Mandula ízesítésű ét- és tejcsokoládé ganache
  • Mandula és mogyoró praliné

A táblás csokik közül nagy kedvencünk a fehércsokoládé mákkal, pekándióval, liofilizált meggy darabkákkal.

A csoki roppanós, a mák az ízben is érvényesül, a meggy finom pikantériával járja át az ízképet.

Három izgalmas ízvilágú forró csokival is jelentkezett a chocoMe.

A csípős, fűszeres és sós karamellás forrócsokik közül legnagyobb kedvencünk a sós-karamellás.

Karamellás tejcsokoládé, Maldon só, Tahiti szigetéről származó vaníliapor alkotja.

25-40 g csokoládé forgácsot keverjünk forrásban levő vagy felhabosított tejhez (200ml). Alaposan elkeverve kellemes, lágy, édes-sós csokoládéitalt kapunk.

A finom kis csokiforgácsokat pudingok és gesztenyepüré turbózásához is ajánljuk. Mi kipróbáltuk és nagyon bejött.