Meghalt a tiramisu atyja
Kilencvenhárom éves korában meghalt Aldo Campeol, a tiramisu feltalálója.
Az észak-olaszországi Trevisóban található Le Beccherie étterem tulajdonosa az 1960-as években feleségével, Albával és Roberto Linguanotto séffel alkotta meg a közkedvelt olasz édesség receptjét, amelynek alapja a mascarpone, a babapiskóta, a tojás és a cukor presszókávéval, illetve marsalával.
Először éttermükben kezdték el ezen a néven forgalmazni az édességet, amely azután világszerte gyorsan elterjedt.
Még ma is számos vendég keresi fel a Le Beccherie éttermet, hogy megkóstolja a valódi tiramisut.
2017 óta Olaszországban tiramisu-világbajnokságot is rendeznek. A világ minden részéből érkeznek a megmérettetésre, hogy elnyerjék a legjobb tiramisu-készítő címét.
Forrás: MTI / Kép forrása: free stockphoto maxpixel.net