Íme Magyarország 10+2 legjobb étterme
A Dining Guide ismét díjazta Magyarország legjobb éttermeit és séfjeit. Május 16-án este a Várkert Bazárban ismerhettük meg az idei TOP 10+2 étterem listáját és a további 13 kategória díjazottját az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán.
TOP10+2 Étterem:
- Rumour by Rácz Jenő
- Platán Gourmet Étterem
- Essência Restaurant - Tiago & Éva
- Salt Budapest
- Pasztell
- Borkonyha Étterem
- Babel Budapest
- Arany Kaviár
- Costes Restaurant
- 42 Restaurant & Bar
- Costes Downtown
- Laurel Budapest
További díjak és díjazottak:
- Best of the Best: Stand Restaurant, Mihályi Patisserie
- Az Év cocktail bárja: Black Swan Budapest
- Fenntarthatósági díj: Pajta (Őriszentpéter)
- Az Év cukrász teljesítménye: Menyhárt Attila (Four Seasons)
- Az Év cukrászdája: Málna The Pastry Shop
- Az Év ifjú séftehetsége: a budaörsi Rutin fiatal séfje, Pallag Dávid
- Az Év éttermi szervize díj: Déryné
- Az Év borlapja: Felix Kitchen & Bar
- Az Év innovatív konyhája: Mák Restaurant
- Az Év ígéretes étterme: Szaletly vendéglő és kert
- Különdíj: a Bocuse d'Or Europe idei döntőjén második helyezést elérő magyar csapat az Év szakács teljesítményéért
- Az Év séfje: az osztrák-amerikai séflegenda, Wolfgang Puck, aki tavaly Magyarországon nyitotta meg első európai éttermét, a Spago Budapestet
- A Dining Guide Életműdíjasa: Pintér Katalin, a Gerbeaud Gasztronómiai Kft. ügyvezető tulajdonosa
A részleteket a Dining Guide oldalán olvashatják.
Kép forrása: Dining Guide