élelmiszeripar

Itt találod az összes cikket a „élelmiszeripar” témában!

Bővíti gyártókapacitását a Szentkirályi Magyarország

Bővíti gyártókapacitását a Szentkirályi Magyarország

A megnövekedett vásárlói igények kiszolgálása érdekében egy többlépcsős beruházás első elemeként új raktárcsarnok épül a meghatározó élelmiszeripari vállalat szentkirályi telephelyén. A közel 1 milliárd forint összértékű beruházás jelentős részben önerőből és a versenyképesség-növelő támogatási programban elnyert támogatásból valósul meg.
2021. 09. 01., 20:00
Külföldön is sokan nyalják a szerb fagylaltot

Az utóbbi években egyre nagyobb mennyiségű fagylaltot gyártanak Szerbiában. A Szerbiai Gazdasági Kamara adatai szerint 2019-ben történt egy nagy ugrás, amikor 51 százalékkal több jeges édességet állítottak elő, mint egy évvel korábban.

2021. 08. 31., 13:00
Augusztustól javult a kisüzemi sörfőzdék versenyhelyzete

Noha az időjárás kedvezően befolyásolta a sörfogyasztás alakulását az iparág főszezonjának számító nyári hónapokban, a kiemelt fesztiválok és nagyobb rendezvények idei elmaradása miatt a söripar forgalma idén sem tudja majd megközelíteni a covid előtti időszakban tapasztalt szintet.

2021. 08. 25., 17:00
Indul a sertéshús fogyasztását ösztönző kampány

Az idén is megtartja a sertéshús és a sertéshús-készítmények fogyasztásának ösztönzését segítő kampányát az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége (Hússzövetség).

2021. 07. 31., 17:00
Olasz fagyigyártókat sikerült leköröznie a magyar cégnek

Nagy érdeklődés mellett zajlott ebben az évben az Év Fagylaltja verseny, ahol külön mérettették meg magukat a cukrászdák és az alapanyaggyártók is. Az utóbbi kategóriában főleg nemzetközi cégek képviseltetik magukat, idén mégis hazai győztest köszönthettünk.

2021. 06. 22., 10:00
Pinczés Marianna: A tudatos vásárlók megtalálnak minket

Élelmiszeripari alapanyagainkat hazai termelőktől, illetve uniós gazdaságokból szerezzük be. A magyarországi biogazdaságok számának növekedésével szerencsére itthon is egyre több partnerre találunk – mondta az Üzletemnek Pinczés Marianna, a Grapoila ügyvezető-tulajdonosa.

2021. 06. 09., 19:45
A magyarok egyelőre nem kérnek a rovarfehérjéből

Magyarországon az emberek közel kétharmada sosem fogyasztana rovarfehérjét tartalmazó táplálékot és mindössze 8 százalékuk gondolja, hogy feltétlenül szükség volna a jövőben ilyen élelmiszerek bolti forgalmazására.

2021. 06. 01., 15:15
42 milliárdos magyar élelmiszeripari beruházások Üzbegisztánban

Öt magyar élelmiszeripari vállalat 42 milliárd forintnyi beruházás előkészítését folytatja Üzbegisztánban, ez azt jelenti, hogy magyar növényi olajgyár, szarvasmarhatelep és zöldségtermelő üzem jön létre Közép-Ázsia egyik leggyorsabban növekvő gazdaságában – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

2021. 05. 20., 13:45
Szokatlan üzleti lépések sikeres példái

Miért készít vegán terméket egy húscég, és gyárt magának felvágottat egy kereskedő? Mit keres a brazíliai őserdőben egy európai gyümölcslégyártó, és Kastélyosdombón egy söripari óriás? Az újszerű üzleti gondolkodásra mutatott példákat a Magyar Termék Nonprofit Kft. Agóra konferenciája, amelyen az előadók másokat is arra ösztönöztek, hogy a siker érdekében érdemes „kilépni a dobozból”.

2021. 05. 19., 20:30
Újabb 3 nemzetközi díjat nyert a magyar chocoMe manufaktúra

A világsikerű csokoládé-különlegességeiről ismert chocoMe számára díjesővel végződött az International Chocolate Awards világbajnoki döntője: a magyar manufaktúra egy arany-, egy bronzérmet és egy különdíjat kapott az ezúttal online közvetített díjátadón.

2021. 05. 07., 16:45
Pékanyu és a kenyérszerelem

Tavaly ilyenkor az egész ország kenyérsütés-lázban égett. Mi is neveltük a kovászt, dagasztottuk, kelesztettük, hajtogattuk a tésztát, az eredményt pedig büszkén megírtuk.

2021. 04. 29., 16:00
Vegán termékekkel nyert innovációs díjat a Pápai Hús

Elnyerte az Inno d’Or – Év Innovációja 2021 díjat vegán termékcsaládjával a Pápai Hús. A cég a nagy hazai húsipari társaságok közül egyedüliként vágott bele a vegán gyártásba, és sorozatban fejleszti ki az újabb és újabb húsmentes termékeit.

2021. 04. 15., 09:15
A generációváltás támogatásával teremt új értéket a Hiventures

Magyarország két meghatározó, az élelmiszeriparban komoly múlttal rendelkező családi vállalkozásának segített zökkenőmentessé tenni a generációváltást az MFB csoporthoz tartozó Hiventures. Mindkét társaság itthon termelt friss zöldségekre és gyümölcsökre alapozza tevékenységét.

2021. 03. 18., 14:30
Elmaradnak 17 agrárszakmai tanulmányi verseny további fordulói

A koronavírus-járvány miatt elmaradnak – a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által – 17 agrár és élelmiszeripari szakmában szervezett országos szakmai tanulmányi versenyek további fordulói. Mindamellett az írásbeli elődöntőn részt vett tanulók az ott elért eredmények alapján megkapják a felmentést a szakmai záróvizsgák írásbeli része alól.

2021. 03. 11., 13:45
Bódi Csaba szíve-lelke a bébiételekben

Dr. Bódi Csaba 26 esztendeje, megalakulása óta vezeti sikeresen a bébiételek előállításával foglalkozó hanságligeti Hipp Kft.-t. Mosonmagyaróvári egyetemista évei alatt megszerzett tudása, illetve németországi ösztöndíjasként átélt tapasztalatai alapozták meg pályáját.

2021. 03. 05., 12:15
Háztartási kekszből spájzoltunk be a legjobban a járvány alatt

Lényegesen több kekszet eszünk, mióta kitört a járvány. A nagy felhalmozás alatt a háztartási kekszből 50 százalékkal nőtt a forgalom, és az extrudált kenyerekből is ennyivel több fogyott. Az adatok azt mutatják, hogy nem egyszeri vásárlásokról volt szó, hiszen ezekből az élelmiszerekből tartósan többet adnak el a boltokban, mint egy éve.

2021. 02. 23., 16:00
Agrárkamara: Nem engedhetjük ismeretlen eredetű élelmiszerek beáramlását!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara határozottan kiáll a magyar, illetve az európai gazdálkodók és fogyasztók mellett: elfogadhatatlannak tartja az Európai Unió és a dél-amerikai MERSOCUR-országok közötti kereskedelmi megállapodást. Fellépünk az ismeretlen eredetű élelmiszerek beáramlása, a gazdálkodók tönkretétele ellen!

2021. 02. 17., 11:30
Már a harmadik marhavágóhíd vérzett el a hatósági ellenőrzésen

Ismét súlyos higiéniai hiányosságokat találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei egy vágóhídon, ez alkalommal Vas megyében, az üzem tevékenységét a tapasztalt jogsértések miatt a hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette.

2021. 02. 11., 19:45
A Nestlé 2050-re éri el a teljes karbonsemlegességet

Az élelmiszerellátás jövőjére nézve nagy veszélyt jelenthet az éghajlatváltozás, miközben az üvegházhatású gázok kibocsátásáért többek között az élelmiszertermelés és fogyasztás is nagy mértékben felelős. Ezért a Nestlé a 2050-re vállalt nettó zéró kibocsátás elérése érdekében 2030-ra felére csökkenti karbonkibocsátását.

2020. 12. 28., 17:30
Hússzövetség: a legtöbb virsli decemberben fogy

Némileg lassult a koronavírus-járvány miatt a magasabb hústartalmú, nem műbélbe töltött, drágább virslik iránti kereslet erősödése; az év végén egyébként hagyományosan az időarányosnál 20-25 százalékkal többet vásárol a lakosság ebből a termékből – közölte a Magyar Húsiparosok Szövetségének társadalmi elnöke.

2020. 12. 17., 11:30
Újragondolta a húsbolt fogalmát a Pápai

Négyszáz négyzetméteres új húsáruházat nyitott az ünnepek előtt a Pápai Hús, amely a hazai boltok egyik legnagyobb tőkehús-beszállítójaként ezzel példát is akar mutatni arra, hogyan lehet modernizálva és újragondolva ismét vonzóvá tenni egy hagyományos kereskedelmi formát.

2020. 12. 09., 13:00
Erre figyeljen, ha boltban vásárol bejglit!

A karácsonyi ünnepek elmaradhatatlan süteményei a bejglik. Sokan maguk készítik el odahaza a diós, a mákos és a mindenféle más ízesítésű tekercseket, de egyre többen vannak azok is, akik készen, a boltból szeretik megvenni ezeket az édességeket.

2020. 11. 27., 13:00
Mi a logika a sertéshús árának változásában Romániában?

Teljes logikátlanság jellemzi a sertéshús romániai piacát. A vendéglátásban számottevően visszaesett a kereslet, és a farmoknál regisztrált árak is csökkentek, a lakosság drágábban vásárolja a tarját, a karajt vagy a felvágottat, mint tavaly ilyenkor.

2020. 11. 10., 12:15
Hatalmasat bukott a húspiac Szerbiában

Újabb árzuhanás sújtja a szerbiai húspiacot: a járvány második hulláma miatt a kis- és nagytermelők forgalma 15–25 százalékkal csökkent országunkban.

2020. 10. 27., 12:15
Exportértékesítéshez kapott támogatást az Univer Product

Romániai exportértékesítését fejlesztő marketingkommunikációjához kapott kormányzati támogatást az Univer Product Zrt. A kecskeméti társaság ételízesítőit, sűrített paradicsomát és bébiételeit több mint 15 országba exportálja.

2020. 10. 19., 12:15
A teljes PAN-PEK az Enterprise Investors tulajdonába kerül

Az Enterprise Investors (EI) által kezelt Polish Enterprise Fund VII magántőkealap megállapodást írt alá a PAN-PEK piacvezető horvát pékárukészítő és -kiskereskedelmi társaság fennmaradó 35 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról.

2020. 07. 30., 11:30
Változik az uniós szabályozás – a NAK várja tagjai javaslatait

Változnak a közeljövőben az európai uniós élelmiszerhigiéniai szabályozások. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az élelmiszeripari cégek véleményét, javaslatait várja mindezzel kapcsolatban, és összesítve eljuttatja azokat az uniós döntéshozóknak.

2020. 07. 14., 10:00
Egyre több tejet importál Románia

Több mint 40 százalékkal nőtt Romániában a nyers tej importja az év első öt hónapjában – derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) adatsorából.

2020. 06. 30., 13:45
Így vizsgáztak a csemegeuborkák

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal élelmiszerbiztonsági szempontból mindent rendben talált 32 csemegeuborka termék tesztjén, ugyanakkor 21 terméknél hatósági eljárást indított szabálytalanságok miatt.

2020. 06. 10., 18:15
Új vezetők a Nestlé élén

Augusztustól a Nestlé magyarországi Nespresso üzletágának irányítását Alberto Vercelli veszi át, aki korábban a dél-amerikai régió üzleti vezetői pozícióját látta el. Ezzel párhuzamosan júniustól Miklós Panna veszi át a Nestlé Hungária Confectionery üzletágának vezetését.

2020. 06. 06., 13:00
Húsz éven belül luxuscikké válhat a kávé

A magyar kávéfogyasztók kétharmada biztosan kétségbe esne, ha a jövőben megszűnne a kávétermelés – derült ki a Nespresso friss, reprezentatív kutatásából. Pedig hosszú távon az éghajlatváltozás és a fenntartható gazdálkodás hiánya a kávétermő területek drasztikus hanyatlását eredményezheti.

2020. 06. 05., 13:45
Már vegán termékeket is kínál a Pápai

Az élelmiszergyártás új korszakába lépett a Pápai Hús Kft. A különösen a sonkáiról híres cég kizárólag növényi alapanyagokból álló vegán terméket fejlesztett ki.

2020. 05. 29., 13:45
Üzlet és üzleti sikersztori a koronavírus idején

Az élelmiszerágazatban ugyan a pánikvásárlások mind az árakat, mind a mennyiségeket felhúzták, de ma már erős áresés tapasztalható. Sikeres mozgalommá vált a hazai munkahelyek védelmét szolgáló #veddahazait akció.

2020. 04. 10., 16:00
Válságban is fejlesztenek a Gallfoodnál

A Gallfoodnál a koronavírus-járványra való tekintettel az összes egészségügyi szigorítást azonnal bevezették az üzemben. Szétválasztották azokat a területeket, amelyek kulcsfontosságúak a termelés fenntartásának érdekében.

2020. 03. 21., 11:00
Sertésből kevesebbet, baromfiból többet vágtak a magyar vágóhidakon tavaly

Mintegy 2 százalékkal kevesebb sertést és közel 2 százalékkal több baromfit vágtak a magyar vágóhidakon tavaly az előző évhez képest, míg a szarvasmarhavágás gyakorlatilag azonos szinten maradt – derül ki a NAIK Agrárgazdasági Kutatóintézet honlapján közzétett jelentésből.

2020. 02. 15., 15:00
Gőzerővel készülnek a húsvéti ünnepekre a Nestlénél

Kiemelkedő évet zárt tavaly a Nestlé Hungária Kft. Az élelmiszeripari társaság 95 milliárd forint értékben exportált különböző termékeket 2019-ben, így árbevételének közel kétharmadát már a külpiacok adják.

2020. 01. 29., 13:00
Mindössze 30 percet adnak a Bocuse-piacozásra

Egy hét múlva kezdődik az év legkiemelkedőbb élelmiszeripari és HoReCA szakkiállítása. Első nap a Bocuse d’Or hazai döntősei a METRO közel ezer négyzetméteres standjának piacáról válogatják össze az versenyfogásaikhoz a friss alapanyagokat.

2019. 12. 04., 10:15
Garai András: A minőség és a vevői elégedettség az első

A 30 éves vállalat sikerei mögött nehéz évek és kemény munka áll – mondta az Üzletemnek Garai András. A Gallicoop marketingvezetője szerint fontos feladataik vannak az edukációban, a megfelelő minőségű tájékoztatásban.

2019. 12. 01., 13:00
Átmentek a vizsgán a csokimikulások

Mind a 22 féle csokimikulás megfelelt az előírásoknak, amelyeket az Innovációs és Technológiai Minisztérium akkreditált élelmiszer és vegyipari laboratóriumában idén megvizsgáltak.

2019. 11. 18., 15:30
A testbarát kenyerekre egyre többen voksolnak

Az egészségesebb életmód iránti igény egyre nő a hazai lakosság körében, ami kihatással van a pékáruk vásárlására is - derül ki egy online felmérésből.

2019. 10. 28., 17:00
Solymos Ádám lett a Scitec marketingigazgatója

Solymos Ádám lett a Scitec marketingigazgatója. A szakember hangsúlyozta: a jövő legfontosabb célja, hogy a vállalat univerzálisabb, szélesebb sportolói közönséget célzó márkává váljon.

2019. 10. 16., 12:45
Rozskenyér-készítést is tanít az Agrárkamara

Az Agrárkamara sütőipar szereplőinek szánt ingyenes szakmai rendezvény keretében a rozsőrleményekből előállított kenyerekkel kapcsolatos ismereteiket bővíthetik a résztvevők.

2019. 10. 14., 15:15
Új témakörrel bővül az Agrárkamara programsorozata

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága az ingyenes szakmai programsorozata keretein belül meghirdeti a „TANULJUNK EGYÜTT! – Zöldség-gyümölcs feldolgozás” rendezvénysorozatát.

2019. 09. 02., 15:30
Megtanítják, hogyan kell párizsit, hurkát, májast készíteni

Ősszel folytatódik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága szervezésében a „TANULJUNK EGYÜTT!” programsorozat, újabb húsipari témákkal. Ezúttal a vörösáru-gyártás (párizsi), valamint a töltelékáru-gyártással (hurka, májas) ismerkedhetnek meg a résztvevők.

2019. 08. 05., 09:30
Magyar bonbont választottak világelsőnek Londonban

A világ elsőrangú, legnagyobb elismeréssel járó londoni székhelyű gasztronómiai világversenyén egy magyar kézműves csokoládé manufaktúrában készült praliné nyerte el a Great taste három aranycsillagát.

2019. 07. 30., 17:30
Mi történt? Kevesebb sört ivott a magyar

Csökkent Magyarországon a sörfogyasztás az első fél évben, a Magyar Sörgyártók Szövetségének elnöke szerint elsősorban a hűvösebb időjárás miatt.

2019. 04. 08., 11:50
Élelmiszeripar: mi áll a „termőföldtől az asztalig” elgondolás mögött?

A blockchain felhasználása a transzparens és megbízható nyomonkövetés biztosítása révén az élelmiszeripari szereplők számára is komoly versenyelőnyt jelenthet, a szorosabb fogyasztói kapcsolatok kialakítása mellett lehetőséget biztosít a minőségbiztosításra és a tevékenységek optimalizációjára – hívják fel a figyelmet a Deloitte szakértői.

2019. 03. 22., 11:00
Drágább vizet öntene a poharakba a román kormány

Elkerülhetetlen a palackozott víz drágulása Romániában. A forrásvíz vagy ivóvíz esetében pedig a kitermelésre vonatkozó új jogszabálytervezet vezet majd az árak emelkedéséhez.

2019. 02. 20., 14:00
260 millió euróért lett a Coca-Coláé a Bambi

Átveszi a Coca-Cola Hellenic Bottling Company a vezető szerbiai édesipari vállalatot, a požarevaci Bambit a Mid Europa partners londoni székhelyű beruházási alaptól. A tranzakció értéke 260 millió euró.

2019. 02. 15., 10:15
Mentes gasztrofesztivált rendeznek Budapesten

Minden ételallergiás szabadon és bátran kóstolhatja meg a számára legizgalmasabb gasztronómiai újításokat egy különleges kétnapos fesztiválon február 23-án és 24-én Budapesten.

2018. 12. 18., 17:15
Folytatódik az élelmiszeripari konferenciasorozat

Az élelmiszer-higiénia és az élelmiszer-biztonság témakörét járják körbe az előadók az „Együtt az élelmiszeriparért” konferenciasorozat következő állomásán.

2018. 12. 03., 17:00
 Gluténmentesen folytatódik az Agrárkamara kézikönyv-sorozata

„Élelmiszeripari kézikönyv” című sorozatot indított a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A kiadványok a hazai élelmiszer-előállítói kör tájékoztatását, ismereteik bővítését, valamint a minőségi élelmiszerek előállításának támogatását segítik. A sorozat első része az élelmiszeripari alapfogalmakat mutatta be, melyet most gluténmentes élelmiszerekről szóló kiadvány követ.

2018. 12. 03., 11:00
A Mentes szellemében nyit egészségstúdiót Oltványi Zsolt Zuglóban

Jövőre a szállítás „zöldítését” is célul tűzte ki Oltványi Zsolt, és javában szervezi a februári MentesFeszt-et. A Mentes cukrászüzem tulajdonosa az Üzletemnek arról is beszámolt, hogy amíg a fiatalok külföldön keresik a boldogulást, náluk a nyugdíjasok megtalálták a számításukat.

2018. 11. 27., 18:00
Új marketingtrendeket mutat be az Agrárkamara

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága december 4-én tartja az „Együtt az élelmiszeriparért” című konferenciasorozata keretében az új marketingtrendekről szóló rendezvényét.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

A nagyvállalatok közül már Magyarországon is sokan áthelyezték üzleti kommunikációjukat a felhőbe, de most a hazai kis- és középvállalkozásokat is versenyhelyzetbe hozhatja a világ egyik legnépszerűbb ügyfélkommunikációs felhője.

  Rovathírek: GUSTO

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL