Itt találod az összes cikket a „élelmiszer” témában!
Az amerikai kutatók új módszere szinte bármilyen szerves hulladékot vízgyűjtővé alakít. Az eljárás még száraz éghajlaton is működik, és például napenergiával is üzemeltethető.
Növekvő termelékenység és fenntarthatóbb működés jellemzi az 5G hálózattal és az azon működő technológiákkal rendelkező gazdaságokat – ezt igyekszik bizonyítani egy nagyszabású angliai tesztelés, amelyben minden bevetnek a földeken, a szenzoroktól az önvezető traktorokon át a drónokig.
Új kapukat nyithat meg a mesterséges intelligencia a jövő mezőgazdaságában, amelynek egyre nagyobb része zajlik majd beltérben – a klímaváltozás és a termőföldek kizsákmányolása miatt.
A Google anyavállalatának kifejezetten utolsó mérföldes áruszállításra specializálódott cége, a Wing akár egy pizzarendelés időtartama alatt kézbesít a megszokottnál nagyobb tömegű csomagokat. Az erre a célra kifejlesztett drón annyira új, hogy még neve sincs.
Kimutatták, hogy az ultrafeldolgozott élelmiszer-bevitel igenis növeli az ajak- és torokrák kialakulásának kockázatát, de nem csak azért, mert a fogyasztása elhízással jár. A következtetéshez 450 ezer felnőtt életmódját követték 14 éven át.
Az élelmiszerellátás kritikus pontja lehet, hogy az állattartásban olyan ellenálló fajok jelenjenek meg, amelyek immunisak az ismert fertőzésekre. A madárinfluenza (H5N1) lehet az első, ami génmódosítással eltűnhet a világból.
Élő példákkal lehet szemléltetni, hogy mekkora jelentőséggel bírhat egy vagy több robot az éttermi feladatellátásban. Ma is sok robotikai alkalmazás segít a konyhán és a vendégtérben, de vajon végleg helyettesíthetik a humán munkaerőt?
Beköszöntött a mesterséges tengeri ételek kora azzal, hogy egy szomszédos országunkban, a világon elsőként került szupermarketekbe egy additív gyártású lazacfilé. A termék sosem látott igazi halat, mégis egészséges, teljes értékű alternatívája az igazi húsnak, és hazánkban is elérhető.
Két vállalat többéves együttműködésében megvalósult, ami eddig a lehetetlennel vetekedett: középtávú árufuvarozásba fognak, önvezető tehergépkocsikkal. Pazar megoldás a sofőrhiányra, ráadásul a robot járművek többet dolgoznak az embernél.
Olasz kutatók élelmiszereket használtak fel arra, hogy elfogyasztható, újratölthető akkumulátort hozzanak létre, puha robotikai és gyógyászati technológiai eszközök számára.
A 2016-os és 2019-es felméréseket követően idén ismét élelmiszerhulladék felmérést végez a Nébih. Ha szeretné tudni, háztartása mennyi élelmiszert pazarol, és ebből mennyi lenne megmenthető, vagy csak szeretné segíteni a hivatal munkáját, vegyen részt ön is a mérésben!
Befektetési megállapodást kötött egymással a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Munch, az Ételmentő társadalmi vállalkozás. Az Élelmiszerbank és a Munch együttműködésének köszönhetően a vendéglátás során keletkezett ételfeleslegekhez nélkülözők is hozzájuthatnak a jövőben.
Bár a minimálbér bruttó 70 lejjel nőtt Romániában, a növekedés még azt sem fedezi, amennyivel nőtt az élelmiszerek ára.
A szerbiai háztartásokban tavaly átlagban 64,5 ezer dinárt költöttek a lakosok havonta. A felmérések szerint a költségek egyharmadán élelemet vásároltak az emberek.
A Budapesti Békéltető Testület ajánlása és jó tanácsai.
Gabriela Matečná szlovák földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter felszólította a fogyasztókat, hogy egyenek szlovák húst, amelyet a legelőtől az asztalig ellenőriznek.
Az euró bevezetésének tíz éve alatt átlagban 16,6 százalékkal nőtt az élelmiszer és az üdítőitalok ára Szlovákiában.
A tisztességes életvitelhez szükséges fogyasztói kosár értéke eléri fejenként a 2552 lejt Romániában.
Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre az április 28-án kezdődő héten.
A SALT Budapest alapvető filozófiája a hagyományos magyar konyha újragondolása. Tóth Szilárd séf és csapata olyan régi recepteket és technikákat elevenít fel, amelyek évtizedekkel, sőt évszázadokkal ezelőtt jellemezték a magyar vidéki konyhát.
Egy új atomerőművi blokk építése számokban: