Tizenegy EU-tagállam erősítené az európai együttműködést a nukleáris energia hasznosításában

Tizenegy EU-tagállam erősítené az európai együttműködést a nukleáris energia hasznosításában
2023. 02. 28., 17:38

Magyarország és további tíz tagállam szakminisztériumi vezetői állapodtak meg arról, hogy előmozdítják a nemzeti nukleárisenergia-szektorok közötti élénkebb együttműködést.

A közös képzési és ipari programok mellett akár innovatív technológiákon alapuló új projektek és a meglévő erőművi kapacitások hatékonyabb kiaknázásának lehetőségét is vizsgálnák. A további tudományos együttműködésen túl a legjobb üzembiztonsági gyakorlatok összehangolt megosztására is készülnek.

Az energiaügyi miniszterek informális tanácsülésén a magyar delegáció mellett Bulgária, Csehország, Finnország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Szlovénia küldöttségei nyilatkoztak együttműködési szándékukról 2023. február 28-án, Stockholmban. A résztvevő felek tervei megfeleltethetők a közös uniós energiapolitikának is, amely kiemelt célként kezeli az iparági kutatás ösztönzését, a bevált nemzetközi megoldásokhoz igazodó, egységes biztonsági követelmények rögzítését, és az atomerőművi kapacitások folyamatos fejlesztését szolgáló együttműködéseket – olvasható az Energiaügyi Minisztérium közleményében.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-29 20:10:00
A korábbi éveket jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima díjra. A tudomány, művészet, sport, oktatás és ismeretterjesztés terén kiemelkedő munkássággal bíró jelölteknek odaítélt elismerést december elején adják át a Művészetek Palotájában.
2023-09-29 16:50:00
A rossz egyéni döntéseket jobb elkerülni, ennek pedig a legjobb módja, ha a felnövekvő generáció már az iskolában elsajátítja a pénz használatának alapjait, a pénzügyi rendszer lényegét, a takarékosságot és a saját erőforrásainkkal való gazdálkodást – mondta Varga Mihály a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj átadóünnepségén.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

Példaértékű gazdasági ökoszisztémát jelent Zalaegerszegen a felsőoktatás, az ipar, a vállalkozók és az önkormányzat együttműködése, amelynek révén a város régiós jelentőségre tehet szert a járműipari kutatás-fejlesztés terén – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által Zala vármegyében a közelmúltban megrendezett elnökségi ülésén.

  Rovathírek: GUSTO

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL