Tizenegy EU-tagállam erősítené az európai együttműködést a nukleáris energia hasznosításában

Tizenegy EU-tagállam erősítené az európai együttműködést a nukleáris energia hasznosításában
2023. 02. 28., 17:38

Magyarország és további tíz tagállam szakminisztériumi vezetői állapodtak meg arról, hogy előmozdítják a nemzeti nukleárisenergia-szektorok közötti élénkebb együttműködést.

A közös képzési és ipari programok mellett akár innovatív technológiákon alapuló új projektek és a meglévő erőművi kapacitások hatékonyabb kiaknázásának lehetőségét is vizsgálnák. A további tudományos együttműködésen túl a legjobb üzembiztonsági gyakorlatok összehangolt megosztására is készülnek.

Az energiaügyi miniszterek informális tanácsülésén a magyar delegáció mellett Bulgária, Csehország, Finnország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Szlovénia küldöttségei nyilatkoztak együttműködési szándékukról 2023. február 28-án, Stockholmban. A résztvevő felek tervei megfeleltethetők a közös uniós energiapolitikának is, amely kiemelt célként kezeli az iparági kutatás ösztönzését, a bevált nemzetközi megoldásokhoz igazodó, egységes biztonsági követelmények rögzítését, és az atomerőművi kapacitások folyamatos fejlesztését szolgáló együttműködéseket – olvasható az Energiaügyi Minisztérium közleményében.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Ifjúsági és Induló Vállalkozás szekciója, valamint a FIVOSZ szervezésében a VOSZ BPMRSZ együttműködésével teltházas rendezvényt tartottak március 22-én Budapesten.

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL