Részletes jelentést adott ki a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség az ukrán helyzetről

Részletes jelentést adott ki a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség az ukrán helyzetről
2022. 09. 12., 14:52

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség 2022. szeptember 6-án tette közzé azt az ötvenoldalas jelentést, amely áttekinti az előző, 2022. április 28-án közzétett jelentés óta eltelt időszakot, az ukrán nukleáris biztonsági, védettségi és biztosítéki helyzetet értékelve.

A jelentést közzétételét megelőzően szeptember elején a Nemzetközi Atomenergia Ügynökég 14 fős delegációja a NAÜ főigazgatójának vezetésével látogatást tett Ukrajnában. A misszió fő célja a katonai konfliktusban érintett Zaporizzsja Atomerőmű állapotának felmérése, valamint az arról történő hiteles tájékoztatás volt. A látogatást követően a NAÜ két ellenőre továbbra is a helyszínen maradt.

Az eddigi nyilatkozatokkal összhangban a jelentésben is leszögezik, hogy a konfliktus befejeződéséig a nukleáris biztonság szavatolása érdekében szükséges egy biztonsági (demilitarizált) övezetet létrehozni a Zaporizzsja Atomerőmű körül, amely megakadályozza a létesítmény további harci cselekményekből eredő sérüléseit. A NAÜ azonnali intézkedést sürget a zóna létrehozása érdekében és a szembenálló felek között lehetőség szerint közvetítőként is elősegíti a nukleáris biztonság növelését célzó övezet létrehozását.

A főigazgató által jegyzett jelentés a NAÜ honlapján olvasható angol nyelven.

A korábbi jelentést ide kattintva érheti el.

OAH

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022-12-05 20:13:26
Abban vagyunk érdekeltek, hogy a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások és termelők a következő időszakban is hatékony, jövedelmező tevékenységet végezhessenek – fogalmazott Feldman Zsolt az Axiál Kft. új, bajai szervízműhelyének átadóján.
2022-12-05 15:13:56
Az energiaárak rendkívüli növekedése, a rekordmagas infláció és az általános gazdasági bizonytalanság szinte minden szektoron nyomot hagy. Míg a munkaerőpiacon egyelőre nem tapasztalni jelentős változásokat, kérdés, hogy ez meddig maradhat így.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

  Rovathírek: GUSTO

A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL