Megújította együttműködését az OAH és a Magyar Honvédség

Megújította együttműködését az OAH és a Magyar Honvédség
2023. 09. 25., 18:41

Az együttműködési megállapodást Kádár Andrea Beatrix, az OAH elnöke, valamint a Magyar Honvédség részéről Veres József ezredes, az MH Sodró László 102. Vegyiharc Ezred ezredparancsnoka írta alá.

Az OAH és a Magyar Honvédség radiológiai veszélyekkel is foglalkozó speciális alakulata között már több mint egy évtizede tart az együttműködés annak érdekében, hogy még hatékonyabbá váljon a felkészülés a nukleáris veszélyhelyzetek kezelésére. Az együttműködés az elmúlt években több eredményt hozott, különösen a közös gyakorlatok tapasztalatainak visszacsatolása útján – olvasható az OAH közleményében.

Az OAH és a Magyar Honvédség Sodró László 102. Vegyiharc Ezred között létrejött megújult megállapodás kiterjed a képzési és gyakorlatozási programokra, a kommunikációs csatornák rendszeres ellenőrzésére, veszélyhelyzetben az információk megosztásának terjedelmére és módjára, továbbá tartalmazza az egyéb tudományos és szakértői támogatásra, valamint kutatási-fejlesztési feladatokra vonatkozó eljárásokat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-13 13:15:00
A NAV 2023-as évkönyve részletes áttekintést ad az adóhatóság ellenőrzési gyakorlatáról, amelyből a jövőre vonatkozóan is értékes tanulságok szűrhetők le. A legfontosabb tudnivalókat a Deloitte szakértői foglalták össze.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

  Rovathírek: GUSTO

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL