Lezárult az Energiamixer

Lezárult az Energiamixer
2023. 05. 22., 19:22

Számos értékes pályamű érkezett a Paks II. Zrt. prezentációkészítő versenyére.

Az ország minden tájáról több tucatnyian neveztek a Paks II. Zrt. felső tagozatos tanulók számára kiírt pályázatára. Az Energiamixer elnevezésű versenyen egy prezentációt kellett elkészíteni, amely előnyeikkel és hátrányaikkal együtt bemutatja azokat az erőműtípusokat és áramtermelési módokat, amelyek hozzásegítik hazánkat a klímavédelmi célok eléréséhez. Formai megkötés nem volt, a prezentáció készülhetett tetszőleges szoftverrel vagy applikációval.

– Izgalmas és színvonalas pályamunkák érkeztek a május 10-i határidőre. Úgy látjuk, a jövő nemzedéke tisztában van vele, hazánknak milyen földrajzi adottságai és lehetőségei vannak, és azzal is, hogy milyen fontos olyan energiamixet kialakítani, ami figyelembe veszi a klímavédelmi célokat is – mondta el a zsűri tagjaként Rákóczi Péter, a társaság kommunikációs igazgatója. Az értékelésben részt vett a Paks II. Zrt. humán erőforrás igazgatója is. Benedek Áron kifejtette, hogy nagy örömükre szolgált, hogy számos pályázó videón is rögzítette a prezentációra épülő előadását, igazán interaktívvá téve ezzel a téma feldolgozását. Hozzátette: a pedagógusok szemmel láthatóan valódi mentorként segítették diákjaikat a verseny során. 

A zsűri három fődíj és egy különdíj odaítéléséről döntött. A legjobb három alkotás beküldői:

  • Tóth Zsolt, Vígh István, Buzás Hunor (Hódmezővásárhely, Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola) 
  • Gruchman Bernadett, Humli Virág Zsófia, Veres Vica (Váchartyán)
  • Lakatos Ábel (Fényi Gyula Általános Iskola Kertvárosi Tagiskola, Kalocsa)

Különdíjban részesült Hábermáyer Alex és Zsivicza Bence, a kalocsai Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium diákjai.

A négy díjazott alkotás készítői egy-egy családi belépőt nyertek a Csodák Palotájába.

paks2.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-27 10:15:00
Ha nem költik el május végéig a SZÉP-kártya tulajdonosok az október közepéig megkapott pénzüket, akkor ugrik a kedvezményük, és júniustól már csak 15 százalékos büntetéssel tehetik ezt meg – hívja fel a figyelmet a Bank360.hu. A hosszú hétvégén tehát érdemes vadászni az elfogadóhelyekre az érintett SZÉP-kártyásoknak.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

  Rovathírek: GUSTO

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL