Információs iroda a hazai cégek szolgálatában

atombusiness.hu  |  2020. 08. 19., 14:17

Vállalkozói Információs Pont néven nyitott irodát a PIP Nonprofit Kft. Pakson. A cél a hazai cégek bevonása a Paks II. beruházásba.

Vállalkozói Információs Pont néven nyitott irodát a PIP Nonprofit Kft. Pakson. A cél a hazai cégek bevonása a Paks II. beruházásba.

Vállalkozói Információs Pont nyílt Pakson, a város déli kapujában. Az új iroda célja, hogy a hazai cégek első kézből ismerhessék meg a Paks II. beruházásba való bekapcsolódás lehetőségeit. A PIP Nonprofit Kft. irodája többek közt tájékoztatást nyújt a projekt orosz fővállalkozója által kiírt tenderekről, a beszállítókra vonatkozó alapvető követelményekről és információs anyagokkal látja el a beruházás iránt érdeklődőket. A Vállalkozói Információs Pont szakképzett munkatársai célirányosan, cégre szabott szaktanácsadással segítik a magyar vállalatokat a felkészülésben.

Az iroda megnyitóján Süli János tárca nélküli miniszter kiemelte: a Paks II. projekt a XXI. század legnagyobb hazai beruházása, amely nemcsak Paksot és térségét lendíti fel, hanem az egész gazdaságot. Bizonyos munkákban, például az építési-szerelési bázis létesítése során a magyar beszállítói arány kifejezetten magas lehet. Süli János emlékeztetett: magyar cég építette meg a transzformátorállomást, magyar vállalkozás dolgozik az első felvonulási épületeken és az Erőmű-beruházási központ kivitelezését is hazai cég fogja végezni.

A Vállalkozói Információs Pont megnyitóján elhangzott: az iroda személyes felkeresését megelőzően előzetes időpontfoglalás szükséges, amelyet telefonon (+36 20 437 15 20) és e-mailen (vip@pipkft.hu) keresztül is megtehetnek az érdeklődő vállalkozások.

A közelmúltban a PIP Nonprofit Kft. egy másik irodát is nyitott. A Paks központjában található Információs Központ elsődlegesen a külföldi munkavállalók beilleszkedését segíti.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL