Bérbe veheti a pécsi repteret a paksi fejlesztéshez a Roszatom

atombusiness.hu  |  2017. 09. 21., 08:43

Az új paksi blokkokat építő orosz állami cég, a Roszatom veheti bérbe a pécsi repülőteret.

Az új paksi blokkokat építő orosz állami cég, a Roszatom veheti bérbe a pécsi repülőteret.

Ellátogatott osztrák felségjelzésű fehér Bombardier magángépével a Pécs-Pogány repülőtérre is szerdán Alekszej Lihacsov, a paksi bővítésért felelős Roszatom vezérigazgatója, aki ezt megelőzően a tervezett paksi blokkok helyszínén járt – írja a Magyar Nemzet.

A látogatás azt az értesülést támaszthatja alá, hogy a magyar kormány megállapodhat, vagy előzetesen talán már meg is állapodott arról, hogy a cég a paksi bővítéshez szükséges ipari és magáncélú légi forgalmat is a pécsi reptérről bonyolíthatja le.

A kormány a beszámoló szerint 2,8 milliárd forintért megveheti a repteret működtető önkormányzati céget, ezzel is kisegítve a csőd szélén táncoló, 7,5 milliárdos működési hiányt felhalmozó várost. Az átvétel után kis túlzással azonnal bérbe is adnák a repteret az oroszoknak – értesült a lap. (MTI)

Képünk illusztráció.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-13 13:15:00
A NAV 2023-as évkönyve részletes áttekintést ad az adóhatóság ellenőrzési gyakorlatáról, amelyből a jövőre vonatkozóan is értékes tanulságok szűrhetők le. A legfontosabb tudnivalókat a Deloitte szakértői foglalták össze.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

  Rovathírek: GUSTO

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL