Az AtomSkills-2018 során megvitatták a munkások és mérnökök kulcskompetenciáit kialakító intézkedések új megközelítését

atombusiness.hu  |  2018. 08. 04., 10:35

Július 31-én a Jekatyerinburgban a Rosatom Állami Nukleáris Energiaipari Vállalat révén megrendezésre kerülő AtomSkills-2018, III. Ágazati Szakmai Bajnokság üzleti programjának keretén belül került sor A versenyképességi követelmények átalakítása a globális kihívások közepette elnevezésű panelbeszélgetésre.

Július 31-én a Jekatyerinburgban a Rosatom Állami Nukleáris Energiaipari Vállalat révén megrendezésre kerülő AtomSkills-2018, III. Ágazati Szakmai Bajnokság üzleti programjának keretén belül került sor A versenyképességi követelmények átalakítása a globális kihívások közepette elnevezésű panelbeszélgetésre.

A panelbeszélgetésen részt vett: Julija Uzsakina, a Rosatom Vállalati Akadémia főigazgatója; Gulnara Bikkulova, a Rosatom Vállalati Akadémia főigazgató-helyettese, a GlobalSkills projektmenedzsere; Natalija Szobakinszkaja, a TVEL humánerőforrás-helyettese; Tatyana Gubina, a JSC Rusatom — Automatizált Irányításrendszerek HR igazgatója; Antje Marin Strauch, az Avestos Gmbh nemzetközi projektjeinek vezetője; Kersten Bartels, az MV WERFTEN Wismar GmbH képzési központjának vezetője. A beszélgetés moderátora Szergej Gil volt, az Orosz Együttműködési Egyetem rektora.

Az esemény résztvevői megvitatták a forsite-munkák és a munkacsoportok tevékenységének főbb irányvonalait, amelyek az ipar HR-közösségének legfontosabb kérdéseire adhatnak választ.

Az AtomSkills-2018-as iparági eredmények jelentőségére hivatkozva Julija Uzsakina megjegyezte: "A bajnokság történetének eddigi három évében összesen 3000 résztvevő vett részt az AtomSkills mozgalomban, amelyek 39% -a sikeresen megerősítette szakmai státuszát — fokozatát, rangját vagy pozícióját. Öt ágazati kompetenciaközpont nyílt meg, amelyekben a szakképzett mérnökök és munkatársak tömeges képzése folyik: Elektronika, Hegesztési technológiák, Mechatronika, CAD tervezés, Forgácsolás és marás CNC gépeken szakirányokon. Az ilyen eredmények biztatóak, ugyanakkor megértjük, hogy még gyorsabb haladást kell elérni, mivel folyamatosan újabb és újabb készségek születnek, és a szakképzett mérnökök és dolgozók üzleti szükséglete növekszik.”

A folytatásban Gulnara Bikkulova beszélt a globális tudományos és technológiai, gazdasági, demográfiai, szociális és értékbeli trendekről, amelyek a legnagyobb hatással épp a munkaerőpiacra lesznek. Különös hangsúlyt fektetett a HR-kezdeményezések átalakulására a nagy orosz cégek esetében, amelyekre már ma készen kell állni. Például, a Z generációval való együttműködés taktikájának kidolgozásához komoly változásokra van szükség a vállalati kultúrában, a lakosság elöregedése miatt szüntelen és egy életen át tartó képzési koncepciókra lesz igény, az „okos termelésre” való átállás pedig a kiszervezési és a személyzet globális átképzésének programjait követeli majd meg.

A cikk és a fénykép forrása: Rosatom

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-12 15:40:00
Tovább erősíti a két ország közötti gazdasági kapcsolatokat a kettős adóztatás elkerülését szolgáló egyezmény – hangsúlyozta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyi államtitkára, miután Jean-François Parozzal, a Svájci Államszövetség Magyarországi Nagykövetével aláírta a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezménymódosító jegyzőkönyvét.

  Rovathírek: ÜZLETEM.HU

  Rovathírek: GUSTO

  ATOMERŐMŰ ADATOK

Egy új atomerőművi blokk építése számokban:

8.000 fő
MUNKAERŐ
500.000 m3
BETON
100.000 t
ACÉL
20.000 km
KÁBEL